Compromís denuncia que la corrupció sistematitzada del PP nacional també ha esquitxat als representats populars de Vila-real

El grup municipal sol·licita a Héctor Folgado que explique per què la seua formació va permetre que les corrupteles del seu partit entraren a la ciutat

desarticulat

La corrupció sistematitzada del Partit Popular no es queda a Madrid o a València, també esguita als populars de Vila-real. “Els famosos casos aïllats dels quals tant parla aquesta organització corrupta resulta que són una constant, demostrat pels tribunals, que a més estan dictant sentències exemplificants”, denuncia el grup municipal de Compromís per Vila-real.

Per aquest motiu, insten al portaveu popular a Vila-real, Héctor Folgado, a “donar les explicacions pertinents i que diga per què la seua formació va permetre que la corrupció sistematitzada del seu partit entrara a Vila-real”.

Cal recordar que, tal com es desprén de l’última sentència, coneguda fa escasses hores, “al llarg dels anys 2007 i 2008, el Partit Popular a la Comunitat Valenciana va encarregar, igualment, altres serveis a Orange Market d’organització d’actes no electorals. Part d’aquests serveis es van abonar també fora del circuit legal dels diners i no es van comptabilitzar, per import de 508.051,40 euros en 2007 i 918.012,44 en 2008”.

“En els papers apareix un acte documentat el 13 de gener del 2007 en la nostra ciutat, que bé podria ser l’acte que es va realitzar en l’Auditori per a presentar Juan José Rubert com a alcaldable, en l’equip del qual estava el mateix que avui dóna la cara pel PP a Vila-real”, indiquen.

“Volem que quede ben clar que alguns partits arriben dopats a les eleccions i que, en el cas del PP, no són casos aïllats”, destaquen, “tal com ha posat de manifest l’última condemna dictada per l’Audiència Nacional”.

Tal com s’ha conegut aquesta mateixa setmana, l’exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, s’enfronta a quatre anys de presó pel finançament il·legal del PP en els anys 2007 i 2008, a través de contractes falsos amb la trama Gürtel. Així mateix, el tribunal condemna a cinc anys i tres mesos de presó per al presumpte líder de la Gürtel, Francisco Correa, i a sis anys i nou mesos per al responsable de la xarxa a València, Álvaro Pérez, El Bigotes, per la seua participació en el finançament irregular del PP valencià.

Es tracta de la segona sentència a la Gürtel dictada per l’Audiència Nacional, en la qual també ha resultat condemnat a cinc anys de presó el número dos de la xarxa i exsecretari d’Organització del PP gallec, Pablo Crespo, i que arriba dues setmanes després d’una altra resolució que establia que el PP nacional també havia tingut caixa B, forçant una moció de censura que va apartar Mariano Rajoy de la presidència del Govern.

“Queda clar, una vegada més, que la caixa B que van usar per a finançar irregularment els seus actes va funcionar durant molts anys, per la qual cosa demanem que el líder vila-realenc siga clar i decent i explique amb tot luxe de detalls què va passar a Vila-real i que tant ell com el seu equip actuen en conseqüència”, afirmen.

: Valencià