L’UCO confirma beneficis milionaris dels Cotino en les ITV

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat sobre el sumari del cas Erial que els informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil “reforcen el que Compromís ha denunciat en nombroses ocasions”, que la família Cotino “va obtindre beneficis milionaris de les ITV”.

Ferri ha afegit que l’expresident de les Corts i exconseller Juan Cotino va obtindre en 2007 uns beneficis d’11,3 milions d’euros per la venda de les seues participacions en l’empresa Sedesa al seu nebot, que “provindrien en realitat d’ingressos de l’empresa familiar per la venda de societats participades que huit anys abans havien guanyat el concurs de les ITV”.

A més, ha indicat en un comunicat que un correu electrònic de l’any 2000, quan Juan Cotino era director general de la Policia, incorporat a la causa, demostra que aquest “era perfectament coneixedor de la fosca operació que estava tramant la seua empresa familiar i les Administracions autonòmiques en mans del seu partit”.

Ferri ha explicat que el mes de setembre passat va aportar a la Fiscalia Anticorrupció abundant documentació sobre la trama de les ITV, on la revenda d’un dels lots de les ITV “va suposar un negoci multimilionari”, executat en tres fases.

En una primera fase, ha precisat, es va concedir la prestació d’aquest servei a empreses que “no tenien cap experiència en la gestió de les ITV”, i en una segona fase es va produir “un augment de les tarifes per damunt del que establia el plec de condicions”.

En la tercera fase final, ha afegit, es produeix la venda del servei després de l’augment del preu, “amb plusvàlues exagerades, que en el cas vinculat a Rafael Blasco van arribar al 433% de la inversió inicial”.

Ara, la investigació del Cas Erm demostra que “darrere d’aquestes operacions sospitoses s’amagava una complexa trama de corrupció amb la participació directa de Cotino i de Zaplana”, ha conclòs el portaveu de Compromís.

CatalanSpanish