22.4 C
Valencia

Compromís proposa crear ‘cases de part’ en els hospitals públics

Mònica Àlvaro: “No es pot obviar com la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d’impulsar este tipus de mesura que millora la seguretat, l'atenció a l'embaràs, el part i el puerperi immediat”

- Publicitat -AVL

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro, ha presentat una Proposició No de Llei amb què insta el Consell a analitzar la viabilitat de crear “cases de part”, prioritzant la seua implantació als hospitals que tinguen experiència consolidada i demostrable en processos d’embaràs, part, puerperi i lactància humanitzats al sistema de sanitat pública del País Valencià.

Segons explica Àlvaro “les cases de part són centres que ofereixen una atenció a l’embaràs i el part de les dones en espais alternatius als hospitals però amb totes les garanties sanitàries que es requereixen. En estos centres les dones tenen un espai tranquil, adequat i adaptable a les seues necessitats i desitjos per a dur a terme el seu part, espais on són els i les matrones les principals proveïdores de cures. Existeixen dos tipus de cases de naixement; les que es troben situades en un edifici independent a l’hospital, anomenades extrahospitalàries, i les que s’ubiquen junt a les unitats d’obstetrícia dels hospitals”.

Per a Compromís la implantació de centres de naixement hospitalaris a la xarxa hospitalària pública seria una oportunitat per millorar l’atenció a l’embaràs, el part i el puerperi immediat. En tot el procés els serveis de diagnòstic i tractament mèdic referents a obstetrícia, neonatologia o anestesia estarien disponibles. “Estos espais han de combinar una humanització del part amb la garantia d’accés a la prestació de tots els serveis mèdics que es puguen necessitar tant per a les mares com per a les xiquetes i xiquets”, ha assenyalat Àlvaro.

“No es pot obviar –ha afegit la parlamentària de Compromís- com la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d’impulsar este tipus de mesura, així com les dificultats que es poden presentar per a l’atenció a l’embaràs i al part davant una crisi de salut pública com la que s’està produint”.  

Amb la implantació de cases de parts extrahospitalàries les dones, els seus acompanyants, i els nounats no haurien de compartir espais hospitalaris, tindrien el seu propi espai per als naixements, a no ser que hi haguera alguna necessitat medica extraordinària, on la distancia amb l’espai hospitalari no implicaria riscos.

La creació de cases de naixement al País Valencià pot ser el mecanisme que es necessita per facilitar el compliment dels drets de les dones pel que fa a l’atenció durant el part.

Es per tot açò que des de Compromís es planteja al Consell que realitze un estudi per a dur a terme una implantació progressiva de “cases de parts” al sistema públic de sanitat, on es tinga en compte la distribució d’aquests espais arran el territori amb l’objectiu de garantir l’accés de totes les dones.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló consciència en la protecció dels ecosistemes amb una solta de tortuga a la platja

Un centenar de persones participa en la campanya ambiental celebrada aquest cap de setmana amb motiu del Dia Marítim Mundial

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.
- Advertisement -

: Valencià