23.8 C
Valencia

Compromís per Castelló proposa mesures per a pal·liar la crisi a empreses que asseguren mantenir o crear ocupació

L'executiva local de Castelló aposta per incidir especialment en la recuperació de pimes i autònoms locals i del comerç tradicional.

- Publicitat -AVL

La Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló s’ha reunit aquesta setmana per tal de proposar mesures que ajuden a combatre la crisi econòmica derivada de l’aturada general a la qual ha obligat la pandèmia del COVID-19. Aquestes propostes seran trasllades a la sectorial d’Economia de la formació local, per avaluar la viabilitat de la seua aplicació a la ciutat.

Una de les mesures passa per retardar el cobrament de l’BI i altres impostos dels residents fins a l’últim trimetre de 2020. «Aquesta opció hauria d’anar necessàriament acompanyada d’un préstec per part del govern central amb el qual fer front a les tensions de tresoreria», com ha explicat el portaveu de Compromís per Castelló, Miguel Ginés. El representant de la formació valencianista també ha manifestat que defensen l’aplicació de subvencions i rebaixes fiscals a les empreses, incloent una clausula de generació o manteniment de l’ocupació si reben aquestes ajudes.

Pel que fa al govern estatal, Compromís per Castelló considera necessari exigir mesures que afavorisquen la capacitat de finançament de les administracions municipals per tal de fer front a aquesta crisi. D’aquesta manera, els ajuntaments podran implementar polítiques socials, culturals i educatives i que afavorisquen la recuperació sostenible. Així mateix, demanen que el sector públic puga contractar més personal per afavorir la implantació d’aquestes polítiques i, alhora, generar oportunitats laborals i recuperar el poder adquisitiu de les famílies.

Incidència en el comerç tradicional i els treballadors autònoms

Compromís per Castelló considera «cabdal» impulsar l’activitat del comerç tradiconal i de les persones que treballen sota el règim d’autònomes. Per aconseguir-ho, planteja activar una línia de subvencions a totes aquestes activitats econòmiques que continuen funcionant i mantinguen tant l’ocupació pròpia com l’aliena mitjançant contractacions.

Programes socials

D’altra banda, Compromís per Castelló aborda la vessant social d’aquest programa de mesures amb una inciativa per a reforçar totes les ajudes a persones sense recursos i persones sense llar, “persones que s’han vist especialment afectades per aquesta crisi i que en patiran les conseqüències més encara en el futur”, com ha explicat Ginés. El partit valencianista aposta també per generalitzar l’atenció domiciliària a totes les persones majors que viuen soles amb totes les precaucions sanitàries necessàries.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià