Compromís de Crevillent demana la dimissió del primer edil per les irregularitats en els contractes en el servici de consergeria i instal·lacions esportives

L'empresa Totsport Crevi adjudicatària tenia un contracte d'uns tres milions d'euros amb l'Ajuntament crevillentí

El grup municipal Compromís de Crevillent ha demanat la dimissió de l’alcalde, al considerar que no té legitimitat per la presa de partit que ha tingut el primer edil del Partit Popular per defensar l’interés públic i per no saber corregir ni rectificar a temps.

El grup Compromís en 2016 va presentar un recurs de reposició contra un acord de la junta local en el qual es prologava un contracte de conserges i manteniments d’instal·lacions esportives que se li assignava a una empresa concessionària que ja feia anys adjudicant-se que és Totsports Crevi. Aquesta empresa privada és família directa del coordinador d’instal·lacions esportives que va fer un informe favorable per a aquesta pròrroga, irregularitat en entendre que va haver d’abstenir-se per tenir un primer grau de consanguinitat, ja que, és el seu fill i per aquest motiu Compromís va denunciar el cas.

L’Ajuntament de Crevillent pagava certificacions i factures de servicis que no s’estaven prestant com és el cas de la Ciutat Esportiva Nord, que s’abonaven per a un servici de consergeria i manteniment sense estar obert el centre. Arran de la denúncia del grup Compromís per aquestes irregularitats, la Fiscalia va obrir un procés de recerca penal. Després d’un any de recerca, la Fiscalia Anticorrupció imputa a l’alcalde i a altres nou persones més per indicis de delicte pels contractes dels conserges. Aquest tipus de contractació a l’empresa adjudicatària ascendia a uns tres milions d’euros i la causa investigada té vuit toms i més de tres mil folis.

Josep Manel Sánchez

El regidor de Compromís, Jesús Ruiz Morcillo, explicava que la facturació d’aquestes instal·lacions esportives, la Ciutat Esportiva Nord, està especificat en el plec de condicions que descriu qui i on es presta el servici. Ruiz comenta que en demanar justificació al consistori per aquestes factures, ni van rebre esclariment i tampoc hi havia voluntat política per facilitar aquestes dades.

El regidor i portaveu de Compromís, José Manuel Penalva Casanova, aclareix que és el primer cas de corrupció que es produeix a Crevillent i demana responsabilitats polítiques. “Entén aquest grup municipal que el senyor alcalde no pot continuar ni un dia més com a alcalde d’aquest poble”, ha assenyalat Penalva. Compromís li demanava explicacions al primer edil, Cesar Augusto Asencio, en relació a este tipus de contractes en els últims anys, no obstant això, la resposta de l’alcalde ha estat la de dir que eren denúncies falses per motivacions polítiques. “Té una responsabilitat a Crevillent que tothom sap, que res es fa si no passa per les mans del senyor alcalde”, ha destacat el portaveu de Compromís i ha afegit que “té una responsabilitat per activa i per passiva de no haver adoptat mesures que ja estaven advertides en el ple i en comissió i que no va voler adoptar-les”. Compromís planteja reunir-se amb la resta de les formacions polítiques de l’oposició per valorar si realitzen una Moció de Censura o no, sent coneixedors que en sis mesos hi haurà eleccions municipals.

: Valencià