Compromís demana al Govern que possibilite el desplegament de la Policia Autonòmica Valenciana

Carles Mulet: "El PP va avortar el Pla d'Infraestructures de Seguretat i Emergències (PLISE) en tot el territori, la qual cosa ha deixat extensos territoris sense forces de seguretat, el que s'ha de corregir".

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat hui al Govern central que faça justícia i possibilite el desplegament de la Policia Autonòmica Valenciana perquè millore el nombre d’efectius d’este cos adscrit en esta autonomia i es puguen exercitar amb eficàcia les competències que li són pròpies. Mulet ha recordat que els antecedents i la trajectòria de l’Administració central de cara a implantar la policia de la Generalitat són més bé pobres i plagades de renúncies i maltractaments cap a este territori.

Així Mulet ha recordat com hui dia este cos està “minat per la falta d’agents, infraestructures i mitjans” malgrat estar prevista en l’Estatut d’Autonomia la creació d’un Cos únic de la Policia Autònoma, que en el seu moment es va consensuar amb els grups que no tinguera menys de 6.000 agents en l’autonomia valenciana, quan en l’actualitat no arriben a 500 i d’estos hi ha 150 vacants per cobrir. El portaveu de Compromís al Senat ha demanat a la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, que demanarà al ministre de l’Interior la constitució de la comissió de seguiment del conveni Generalitat-Ministeri de l’Interior cobrir totes les baixes en la Policia Autonòmica que “reclame finançament i competències, aspectes clau per al desplegament d’este cos i millorar la seguretat ciutadana en global”.

El representant de Compromís ha recordat com els anuncis de set comissaries comarcals de policia autonòmica realitzats pel destituït exdelegat del Govern, Serafín Castellano, van quedar en un bluf. “La falta de credibilitat del seu pla va començar amb els primers anuncis i encara s’espera entre altres l’execució de la quasi totalitat de les comissaries 10 anys després, que devien comptar amb un mínim de 40 agents i els ajuntaments van arribar a cedir emplaçaments que amb els anys han revertit de nou als ajuntaments per la inacció del PP”. Llíria, Benicarló, Cullera, la Vall d’Alba, Requena, Benissa i Xixona, havien d’acollir comissaries d’un mínim de 500 metres quadrats, una desena de parcs rurals d’emergències, quatre bases aèries, deu helisuperficies a Gata de Gorgos, Castalla, Onil, Tírig, Morella, Cervera, Sogorb i uns altres l’execució de les quals ha sigut ben diferencial i amb un resultat global decebedor al llarg del territori. “No era el millor model però ha d’abordar-se seriosament la qüestió de la seguretat i la dotació d’efectius per a la nostra policia amb el Govern central”, ha afegit Mulet.

Per al senador “el desinterés pareix compartit entre PP i PSOE, que res han fet per pal·liar esta situació de falta de seguretat i dignificar el cos policial al qual aspira el poble valencià”.

La web de la Generalitat ha eliminat fins i tot els continguts referits al PLISE en la web de la Conselleria. El cos autonómic s’encarregarà dels assumptes relatius a Menors, Atenció a la Dona, Medi Ambient, Atenció al Ciutadà, Joc i Establiments, i Espectacles públics i de Seguretat. “Són competències fonamentals i hem d’exigir que es puguen garantir en les tres províncies, ja que a Alacant i Castelló la presència d’estos cossos és anecdòtica, amb poc més de 30 agents”, ha conclòs.

CatalàEspañol