20.5 C
Valencia

El PP no presenta factures de quasi 500.000 euros i a Compromís li demanen la d’un entrepà de calamars

Compromís ha interposat una demanda contra el PP per presumpte finançament irregular del partit amb fons de la Diputació d'Alacant

- Publicitat -AVL

Compromís, ha anunciat avui, en una roda de premsa, la formalització de la demanda contra el PP per presumpte finançament il·legal del partit amb fons de la institució provincial.

Segons ha detallat Gerard Fullana, diputat i portaveu de Compromís, van iniciar el procés contenciós-administratiu fa mes i mig i ara han formalitzat la denúncia. Aquesta gira entorn de dos processos judicials diferents. D’una banda, sol·liciten la nul·litat de l’acord del repartiment de fons per a partits polítics per incompliment del PP en la justificació de despeses i, per un altre, reclamen la devolució dels diners a les arques provincials.

Per a dur a terme la demanda, han pogut tenir accés als comptes dels populars dels anys 2018 i 2019, encara que reconeixen que fins ara se’ls havia negat en diversos intents. El motiu principal d’aquesta reclamació és que el PP, presumptament, no ha justificat cap despesa durant els últims cuatros anys, a pesar que ho estipula l’ordenança de Diputació i, en canvi, ha ingressat 446.791′ 53 euros repartits entre 2015 i 2018.

Fullana denuncia que el PP està pressionant a l’àrea d’intervenció de Diputació. Explica que quan van anar a sol·licitar la documentació pertinent, el funcionari que els va atendre els va dir: “el partit ja m’ha dit que els puc lliurar aquests documents”.“Un funcionari no ha de demanar permís a cap partit, ja que la llei estableix que estan en l’obligació de lliurar-los”, aclareix el diputat.

Després de l’obtenció d’aquests documents, des de Compromís afirmen que entre els dies 30 i 31 de desembre es declaren despeses que ascendeixen a la quantia citada anteriorment. De fet, en la denúncia han presentat una acta de reunió que prova el presumpte finançament irregular del PP en aquest sentit.En aquesta, tal com assegura Fullana, signen els següents diputats populars: César Sánchez, Eduardo Dolón, Cèsar August Asensio, Alejandro Morant, Carlos Castillo, Adrián Ballester, Mercedes Alonso, Juan José Castelló, Juan Molina, Jaime Lloret, Sebastián Cañadas, Manuel Sáez, Javier Sendra i Miguel Zaragoza. “Aquest acta certifica que el grup no ha pogut gastar-se la totalitat dels diners rebuts i a més el justifiquen tot el 31 de desembre. És una prova evident que estan finançant irregularment el partit”, sentència el portaveu del Compromís.

Fins i tot tenen al seu favor la declaració de Yolanda Murcia, gerent del PP, que reconeix que s’enviaven transferències per a despeses del partit des del Palau Provincial. Això contradiu a l’informe presentat per Eduardo Dolón, vicepresident provincial i número 2 de Diputació.

“El número dos ha falsificat els informes, perquè la pròpia gerent del PP certifica, fins i tot en el Tribunal de Comptes, que amb aquests diners s’ha finançat el partit”, recalca Fullana.
És la principal arma que té Compromís perquè avanci aquest procés judicial. De fet, sol·liciten en la denúncia les declaracions de tots dos perquè expliquin aquesta contradicció.

Per aquesta raó, reclamen a Carlos Mazón que la Diputació no ingressi més subvencions al PP i que prengui accions polítiques contra Dolón. Els sorprèn fins i tot que no s’hagin presentat en la causa com afectats, alguna cosa que consideren lògic i necessari. “Aquí qui s’ha de defensar és el PP i no l’Administració Provincial, perquè els fons de la mateixa no són per a pagar campanyes electorals”, al·lega el diputat de Compromís.

Com és un tema jurídic complex, primer volen esgotar la via contenciós-administrativa per a aconseguir que el PP retorni aquests diners a les arques provincials. Tampoc entenen per què els populars no neguen aquest finançament il·legal sinó que insisteixen a afirmar que la forma judicial no procedeix per al que s’està jutjant. Aquesta és la raó per la qual sol·liciten el seu arxiu. Si aconseguissin que ocorregués, Fullana assegura que optaran per la via penal.

Així que insisteix també que Mazón no pot amagar-se i ha de fer front a aquesta problemàtica del partit, perquè ells seguiran endavant i “és una causa a la qual no renunciarem de cap manera, perquè nosaltres lluitem les batalles de fiscalització fins al final”. Encara així reconeix que “està molt bé fer pactes per a coses positives als pobles, però no negociem amb aquest altre tipus de fets”.

I, per descomptat, denúncia que a la resta de partits sí se’ls ha fiscalitzat exhaustivament. Fullana insisteix que, des de l’àrea d’intervenció, a Compromís si se li ha sol·licitat informes de tota mena de despeses, factura per factura. “Som l’únic grup que hem presentat el 100% de factures”.
Fins i tot assegura que els van demanar la d’un entrepà de calamars que un company es va menjar en FITUR. “Ens diuen que la factura no és correcta perquè ha d’estar desglossada. Entenc que el que volen és la factura del pa i la dels calamars a part”, comenta sorprès el diputat. 

“Tu veus que estan ingressant quasi mig milió d’euros al PP i no hi ha factures, i resulta que Compromís ha de desglossar una factura d’un entrepà de calamars”, añade Fullana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,620FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià