7:12 pm - Wednesday, 15 July 2020

Compromís denúncia irregularitats en l’assignació de sou de l’acalde de Llíber

- Publicidad -Reciplasa

La coalició recorre l'assignació de sou de l'alcalde per irregularitats en les quanties, compatibilitats i hores de dedicació.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Compromís denúncia la impunitat amb la que viu el PP de Llíber en l’Ajuntament de la localitat de la Marina Alta després de presentar un recurs de reposició contra la pujada de sous injustificada per part de l’equip de govern dels populars, que el mes de juliol va trencar el sostre de salaris comarcals assegurant-se uns ingressos anuals pels seus regidors de 85.000 euros per a un municipi de 1050 habitants en el què el seu alcalde, José Juan Reus, cobraria una dedicació parcial que arribaria de 39.200 euros annuals.

La coalició ha qualificat de “maquillatge polític” la convocatòria aquesta setmana per part de l’alcalde de Llíber d’un plenari extraordinari per tornar a rectificar el dictamen causant de la pujada de sous degut al recurs presentat per Compromís. En aquest sentit la convocatòria del ple ve a reconèixer la tesi de Compromís quan les regidores valencianistes van denunciar “l’estratègia poc treballada d’engany a la població” amb què Reus va justificar la pujada del seu salari, el més alt de la comarca per població i que es distribueix en 14 pagues de 2.800 euros mensuals bruts.

Compromís no va denunciar tan sols el fet quantitatiu en el seu recurs, també que l’alcalde no podia justificar una pujada de sou d’aquestes característiques amb una maniobra jurídica consistent en assegurar en l’informe fet que es tractava d’una dedicació completa però en temps parcial. Amb la convocatòria d’un plenari extraordinari, Reus busca rectificar el dictamen davant el recurs de Compromís per a facilitar que l’alcalde puga compatibilitzar altres ingressos al marge de l’ajuntament.

L’alcalde es nega a especificar el grau de dedicació que justifica el seu sou i per aquest fet podria estar percebent de manera irregular ingressos que superen el que marca la llei per a un municipi d’esta població. A més, el fet és encara de major gravetat donat que la rectificació no ha sigut signada per la pròpia secretària del municipi sinó que el Partit Popular ha demanat un informe extern finançat de les arques municipals per intentar salvar la política de sous del municipi.

Andrea Kruithof, portaveu municipal de Compromís, ha assegurat que la coalició està disposatda a que “l’alcalde cobre el sou que mereix, però en les justes proporcions i amb la transparència necessària per saber quina és la dedicació exacta al municipi i sempre respectant la legalitat. A Llíber el PP s’ha acostumat a fer i desfer sense que ningú el controle i la bona notícia és que això s’ha acabat”. Compromís ja ha anunciat que si el Partit Popular es nega a complir la llei estudiaran a acudir al contenciós administratiu.

Represàlies: intent “d’apagar l’oposició”

Kruithof ha protestat a més per l’intent d’alcaldia de “esborrar del mapa” l’oposició després de deixar el municipi sense les bàsiques garanties de comissions informatives, en les quals es voten de forma prèvia els dictàmens que aniran a plenari i els partits de l’oposició hi han d’estar presents. “A Llíber el Partit Popular va prendre una decisió sense precedents en els pobles”, ha abundat la regidora, “consisteix en limitar al mínim que marca la llei les comissions informatives, això és, la de comptes que només s’ha de reunir una vegada a l’any”.

Aquesta situació, assegura Compromís, provoca inseguretat jurídica perquè obliga a l’ajuntament a aprovar al plenari qüestions bàsiques d’urbanisme, economia, medi ambient o serveis bàsics amb punts de l’ordre del dia sense dictaminar. El fet de, per exemple, no rendir comptes de totes les decisions urbanístiques en les comissions informatives crida més l’atenció si cap en un municipi on el seu alcalde està processat per delicte urbanístic i l’acusació de la causa per l’estafa a centenars de persones que havien comprat parcel·les inexistents amb llicència municipal demana 8 anys de presó per a ell.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Benicàssim tramita prop de cent denúncies per no usar mascareta

Des de l'inici del mes de juliol la xifra de denúncies ja s'acosta a 40

Vila-real s’uneix a la campanya de Creu Roja ‘Establiment Amic de les Persones Majors’

L'Ajuntament de Vila-real és la primera ciutat de la província a sumar-se a la campanya 'Establiment Amic de les Persones Majors' que...

Identifiquen 12 noves víctimes del franquisme al cementeri civil de Castelló

Esta troballa se suma a la cerca dels cossos d'altres 8 persones més, soterrades a més profunditat de la fossa

Diputació de València incrementa les ajudes mediambientals als municipis de 5 a 14 milions d’euros

Els Ajuntaments ja poden sol·licitar les ajudes REACCIONA des de demà 16 de juliol fins a quaranta dies hàbils

Com contamina als valencians el que mengem i respirem?

Un estudi permetrà conéixer els nivells d'exposició a dioxines, plaguicides, bisfenoles i metalls com a mercuri, arsènic o plom de la població adulta de la Comunitat a contaminants alimentaris i ambientals mitjançant la biomonotorizació humana

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià