jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís denuncia que el govern obstrueix informar sobre el permís d’armes de Santiago Abascal

Portar armes en el Congrés comporta la suspensió de la condició de diputat.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet denuncia que va sol·licitar el passat 18 de desembre, una sèrie de sol·licitud de documentació al Govern, a l’empara de l’Article 20.2 del Reglament del Senat, en la qual consten amb tot detall els motius que fonamenten la necessitat de la possessió d’arma curta de Don Santiago Abascal Conde.

Tal com pot veure’s en la web del Senat, no va ser fins al 19 de gener quan es va tramitar per part de la Mesa de la Cambra Alta, i li van donar al Govern fins al dia 3 de març per a aportar la documentació. Davant esta negativa del Govern no justificada, Mulet ha registrat ja una petició d’empar al president del Senat.

Ús d’armes en les Corts Generals.

Segons informen des de Compromís, el reglament del Senat en el seu article 102 prohibeix taxativament l’ús d’armes per part dels parlamentaris en tot el recinte del Senat, igualment l’Article 101 del reglament del Congrés comporta la suspensió temporal de diputat, quan el Diputat portara armes dins del recinte parlamentari.
El mateix diputat ha ostentat en diverses entrevistes anar sempre armant amb un regirar. Fet que de ser veritat, en cas d’estar en les seues presències en el Congrés amb arma, li comportaria la pèrdua de la condició de diputat.

Per a Mulet, que una persona d’extrema dreta d’este calibre, puga anar armada, és òbviament una situació que no pot tranquil·litzar a cap adversari polític. Hauria d’aplicar-se màxima transparència per a saber si existeixen altres diputats i senador amb armes, quina justícia que les porten, i si les estan portant damunt en els seus accessos als recintes del Congrés o el Senat, ja que no passem cap mena de control d’este tipus per a accedir a tots dos complexos d’edificis cap dels membres de les Corts Generals.

Últimas noticias

Contenido relacionado