Compromís denúncia que el PP vota en contra de la Sanitat Pública Universal

El PP rebutja en el Ple una moció de Compromís per a homenatjar el personal sanitari i demanar més recursos per a la Sanitat Pública.

El dimarts 23 de juny, l’Ajuntament de Santa Pola va celebrar el primer Ple ordinari des del mes de febrer. Un Ple que es va realitzar de manera telemàtica i en el que Compromís per Santa Pola va presentar una moció en defensa de la Sanitat Pública Universal.

En la moció, Compromís demanava que l’Ajuntament de Santa Pola declarara el seu suport a la Sanitat Pública Universal i que fera un reconeixement a les treballadores i treballadors del sistema sanitari públic pel seu intens treball durant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19. A més a més, instava al govern de l’Estat a que s’augmente la inversió en el sistema sanitari, al Congrés a que es blinde la Sanitat Pública en la Constitució i es prohibisquen les privatitzacions, i a la Generalitat Valenciana a que revertisca a la sanitat pública els hospitals d’Elx-Crevillent, Torrevella, Dénia i Manises.

Segons informa el Grup Municipal de Compromís, les regidores i regidors del Partit Popular es van oposar frontalment a l’aprovació d’esta moció, amb arguments que la formació qualifica de “xenòfobs” com el que va expressar el regidor d’Hisenda, José Pedro Martínez, assegurant que “no hi ha café per a tots”, o “poc empàtics i excloents amb les persones vulnerables” com les paraules que va manifestar el regidor d’Infraestructures, Jorge Díez: “les famílies de classe mitjana poden costejar-se perfectament la sanitat privada”.

Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón: “El dimarts vam viure un espectacle lamentable amb un Partit Popular que va mostrar clarament la seua ideologia d’extrema-dreta. És indecent comprovar com tenim al govern de l’Ajuntament a gent que, no sols no agraïx el treball del personal sanitari que s’ha deixat la pell durant esta emergència sanitària, sinó que vol continuar desmantellant la sanitat pública després de tot este patiment”.

CatalanSpanish