Compromís defensa la millora d’espais educatius i sociosanitaris al PGOU de Castelló de la Plana”

Garcia reivindica que «aquest document ha de donar una seguretat i una estabilitat que són fonamentals per a la reactivació econòmica de Castelló»

Compromís per Castelló valora com a molt positiva la propera aprovació del Pla General de Castelló, una tramitació que per a la formació “ha de donar una seguretat i una estabilitat que són fonamentals per a la reactivació econòmica de Castelló”. Així ho ha explicat el portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, per a qui aquest pas suposarà “que moltes empreses aposten per ampliar instal·lacions i que particulars executen reformes o obres pendents amb garanties jurídiques”

Garcia també s’ha referit a les obres i serveis públics i ha destacat que aquest Pla General “ha de garantir el futur i la dignitat dels espais educatius i d’atenció social i sanitària que necessita la ciutat i que tan importants són per al futur de Castelló”. D’aquesta manera, Compromís per Castelló aposta per prioritzar novament les persones, ja que “el Pla General ha de donar resposta a les reivindicacions veïnals i ha d’ajudar-nos millorar la vida de la ciutadania i a fer-la més fàcil”, ha remarcat Garcia.

En eixe sentit, Garcia ha posat l’accent en el caràcter participatiu d’aquest Pla General “elaborat per a la gent de Castelló i tenint en compte les peticions i les prioritats de la ciutadania” en referència a la participació ciutadana durant el procés. El regidor ha explicat que “s’han estimat més d’un centenar d’al·legacions procedents del veïnat de Castelló, cosa que significa que aquest govern escolta a la ciutadania”.

“Un altre dels grans objectius que complirem amb l’aprovació del Pla General serà el de cohesionar i connectar la ciutat, i ho farem tenint en compte la mobilitat sostenible i els espais per a vianants”, ha manifestat el portaveu de Compromís, per qui tot açò “va en la línia d’afavorir la igualtat i acabar amb les diferències substancials entre barris i zones de Castelló que es perpetuen des de fa dècades”.

“Aquest pla tancarà la porta a l’especulació, una fet que és cabdal per a Compromís per Castelló i per a totes les veïnes i tots els veïns de la ciutat, ja que garantirà, davant de tot, la conservació del territori i el dret a l’habitatge i desterra per a sempre l’urbanisme a la carta”, ha conclós Garcia.

Cal recordar que la sectorial d’Ordenació del Territori i Transició Ecològica de Compromís per Castelló ja es va manifestar en aquesta línia el passat mes de març, quan la declaració de l’estat d’alarma va obligar a la seua celebració telemàtica. En aquell moment ja es va referir a la contribució del Pla General a la recuperació de l’economia de Castelló, a la generació de llocs de treball i a les oportunitats de creixement i expansió que portaria l’aprovació.

Lo más leído

CatalanSpanish