25.9 C
Valencia

Compromís exigeix a C’s que rectifique l’intent del PP de beneficiar en la Diputació d’Alacant a un membre del seu govern

Compromís recorre el nou acord i adverteix que no permetrà "tornar al passat" amb les subvencions a dit i insta a un acord estable que incloga els plans d'obres i serveis.

- Publicitat -AVL

Plou sobre mullat. De nou el Partido Popular i, en concret, el seu diputat de carreteres, Alejandro Morant, tindrà una subvenció nominativa en condicions que se li neguen a la resta de municipis després del canvi introduït a tapadillas pel ple de la Diputació abans de l’estiu respecte a la subvenció que destina prop d’un milió d’euros per a construir un poliesportiu en el seu municipi i la decisió de Ciutadans d’aquest estiu de continuar tramitant l’expedient sense advertir el fet.

Fa poc més d’un any el mateix cas va acabar en els tribunals amb el resultat de suspensió de l’obra per part de la jutge d’instrucció del jutjat número cinc de la província d’Alacant. Llavors la Diputació va admetre que l’expedient infringia la llei general de subvencions i que com va denunciar Compromís l’assumpte era una maniobra que privilegiava als membres del govern de la Diputació que podien acumular plans d’obres i subvencions nominatives en condicions que se li negaven als altres municipis. Per això es va comprometre a anul·lar la subvenció i en conseqüència va sol·licitar l’arxivament de la causa. La Diputació va aprovar fa un any un nou pla consensuat amb tots els grups atorgant un tracte més igualitari a tots els municipis.

Compromís denuncia d’aquesta forma que “ens hem quedat perplexos de comprovar fins que punt el Partit Popular té per costum retorçar la legalitat per a aconseguir les seues finalitats partidistes”. El Partit Popular ha tornat a canviar i a aprovar la subvenció per a un els membres de l’equip de govern permetent-li compaginar un pla d’obres i una subvenció nominativa que no té cap catalogació d’urgència, fet que se li nega a qualsevol altre municipi.

La subvenció formava part d’un paquet d’ajudes a les quals després del cas judicial se’ls va advertir expressament de la necessitat d’ajustar-se a criteris igualitaris. El que no sabien aquests municipis és que mesos després es fabricaria un canvi de l’acord ideat perquè després de tot es mantinguera el privilegi per a Alejandro Morant, precisament en la subvenció que va iniciar tot el tràmit judicial. Fins i tot el mateix Morant va anunciar a la premsa abans d’aprovar aquest canvi que havia renunciat a acumular les dues subvencions. “El Partit Popular ens ha enganyat a tots, als membres de l’oposició, a la resta de municipis, als periodistes i fins i tot a la jutge”, ha destacat Fullana.

Compromís presenta recurs i demana reunir-se amb el diputat d’Infraestructures

Compromís ha presentat un recurs de reposició a aquesta modificació a la carta i ha destacat que prèviament a anunciar-lo li va traslladar al grup Ciutadans, que té les competències en infraestructures, aquest fet i que els diputats d’aquest partit van reconéixer que feia setmanes que coneixien l’assumpte. “No hem començat amb bon peu. Ciutadans en la Diputació és el partit que més recursos públics té en assessors i sous de totes les institucions valencianes, ens va explicar que era per a fiscalitzar cada euro que eixia de la Diputació, i ha arribat el moment de comprovar-lo”, ha destacat Gerard Fullana, portaveu de Compromís.

“Ens hauria agradat”, ha continuat Fullana, “que fora Ciutadans el que alertara de la situació en comptes de silenciar l’assumpte, però siga com siga de moment mantindrem un vot de confiança esperant saber quina és la seua decisió”.

Compromís va sol·licitar el divendres una trobada amb els Diputats de Ciutadans per a traslladar-los el seu informe jurídic i arribar acords que consoliden la màxima transparència i igualtat en matèria de subvencions, encara que de moment no ha rebut resposta.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,792FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El PP de Castelló presenta l’informe de la infermera escolar del 2016 que Marco va afirmar desconéixer

La regidora Maria España ha recordat que este informe "es va encarregar sota el seu mandat el setembre de 2016 al Col·legi Oficial d'Infermers de Castelló i va comptar amb 16.000 euros de l'erari públic". A més concloïa que era necessari que els centres escolars de Castelló comptaren amb esta figura sanitària.

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.
- Advertisement -

: Valencià