Compromís exigirà en el ple que es convoque la Comissió per a la renovació del transport col·lectiu

Al juliol de 2021 venç la pròrroga de 2 anys i des de la coalició temen que el bipartit arribe tard també a esta contracta vital per a la ciutat

El Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, exigirà en el ple de juny que es convoque la comissió de seguiment per a la renovació del transport col·lectiu.

En esta comissió, aprovada al gener pel ple de la ciutat, els grups polítics juntament amb els responsables tècnics, representants de la Taula de Transport i associacions de l’àmbit de la mobilitat realitzen un seguiment del procés de contractació del servei d’autobusos, per a la qual ja al juliol de 2019 va ser necessari fer una pròrroga de manera irregular i extraordinària.

En este sentit, des de la formació progressista temen que el bipartit torne a arribar tard a la renovació, en 2021, d’este contracte, després de més de 50 anys de concessió, i per això reclamen “saber com està el treball de redacció del plec de condicions, ja que no podem tolerar una nova pròrroga, no podem tornar a arribar tard”.

“Cal convocar la comissió, per a conéixer en quin punt està el treball, però també per a permetre que s’òbriga el debat sobre el model de mobilitat a la ciutat del segle XXI i escoltar les necessitats dels barris. En el nou contracte també és imprescindible que s’incorporen clàusules de salvaguarda dels drets dels treballadors actuals”, ha afirmat Bellido.