Compromís explica el vot ‘en contra’ de la vicepresidenta del Consell Rector de Festes

Una nota de premsa difosa entre els mitjans argumenta les raons de Verónica Ruiz a votar en contra de l'acord del Consell Rector i explica que l'abstenció de Juan Josep Sidro, ha estat una confusió.

Publicitat

La transcendència de la decisió d’este dijous del Consell Rector de Festes de “suspendre la renovació de la Junta de Festes”, i el vot en contra de la vicepresidenta Verònica Ruiz a una proposta que, segons ha afirmat una indignada Maria España “sembla que ve d’un desig de l’alcaldessa”, ha fet que Compromís es vera obligat a enviar una nota explicativa als mitjans de comunicació.

Segons informa el comunicat “la vicepresidenta, Verònica Ruiz, ha votat en contra de la proposta presentada davant en consell rector del Patronat de Festes donat que el posicionament del grup municipal és favorable a què es respecten els articles 7 y 12 dels estatuts”.

PublicitatRovira  

L’escrit explica que els esmenats punts parlen de l’obligatorietat de renovar de manera quadriennal els membres i fer-ho en un termini de sis mesos després de les eleccions municipals. “A més a més, com recullen els estatus ha de ser l’assemblea la que propose a la presidència del patronat el nomenament del president/a de la Junta de Festes”, exposa el comunicat.

Amb tot, la raó del vot en contra sembla que tot i que Compromís “estima adequada la creació d’una comissió que ajude a organitzar la celebració del 75 aniversari de les festes de la Magdalena”, no accepta que esta decisió siga “en detriment de la convocatòria de l’assemblea que ha de proposar el nom del candidat o candidata a presidir la Junta de Festes”, argumenten des de Compromís.

De la mateixa manera, també la sorpresa per l’abstenció del company de partit, Juan Josep Sidro, ha tengut la seua explicació des dels socis de govern dels socialistes: “s’ha produït una confusió en el torn de votacions i finalment s’ha vist obligat a optar per l’abstenció per no votar favorablement. Tanmateix, Sidro ha defensat enèrgicament la seua posició contrària a la proposta presentada davant del consell rector.”, conclou la nota explicativa.

PublicitatJuega Limpio Orihuela