Compromís i PSPV reprenen les negociacions per a tancar l’acord de govern en l’Ajuntament de València

Els contactes s'han restablit després que la reunió celebrada el dimarts de la passada setmana acabara sense haver posat data per a una pròxima trobada

Ajuntament de València

Compromís i PSPV-PSOE han reprès en les últimes hores les negociacions per a tancar l’acord que porte a conformar en l’Ajuntament de València un govern de coalició entre ambdues formacions per al mandat que acaba de començar. Els contactes s’han restablit després que la reunió celebrada el dimarts de la passada setmana acabara sense haver posat data per a una pròxima trobada.

Eixe dia, la portaveu socialista en el consistori i secretària general del PSPV en la capital valenciana, Sandra Gómez, va assenyalar que el seu partit “mai” anava a “donar per trencades les negociacions” encara que va reconéixer que estaven parades i va admetre que hi havia “un deteriorament de la relació” entre Compromís i els socialistes en eixe procés. Gómez va demanar a l’alcalde, Joan Ribó (Compromís), i a la seua coalició “sinceritat, confiança i lleialtat”.

Rovira  

Per la seua banda, el primer edil va afirmar eixa jornada que “per a avançar en negociacions és imprescindible no introduir notícies falses i és imprescindible un mínim de lleialtat” i posteriorment es va mostrar “segur” que en uns dies s’arribaria a un acord de govern municipal entre Compromís i el PSPV per a dirigir la ciutat entre 2019 i 2023.

Després d’un primer contacte aquest dimecres a la vesprada, la comissió negociadora que integren membres de Compromís i del PSPV s’ha reunit de nou aquest dijous per a possibilitar el consens, segons ha pogut saber Europa Press.

L’acord ha d’estar tancat en breu, atés que dimecres que ve, 17 de juliol, se celebrarà en l’Ajuntament el ple d’organització en el qual ha d’aprovar-se la composició de la corporació local per a la nova legislatura, amb el vistiplau sobre qüestions com el nombre d’àrees de govern, la distribució d’aquestes entre els edils que ho integren, les comissions informatives i la seua composició i el nombre i nomenament d’assessors.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela