Compromís insta el PSOE a recapacitar davant “l’estafa democràtica” d’aliar-se amb dos trànsfugues a Torreblanca

Ignasi Garcia lamenta que el PSOE “opte per sustentar-se en el transfuguisme enfront de les polítiques progressistes”.

El diputat autonòmic de Compromís Silverio Tena, el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló i a l’Ajuntament de la capital de la Plana, Ignasi Garcia, l’ex diputada en el Congrés Marta Sorlí, el secretari d’Organització de Compromís a la Plana Alta- Alcalaten, Juanma Segarra, i altres càrrecs orgànics de la coalició han assistit hui al ple de Torreblanca per “donar el nostre suport tant al col·lectiu de Compromís per Torreblanca com a la ciutadania davant l’atropellament democràtic que suposa la decisió del PSOE de Torreblanca d’incorporar a dos trànsfugues del PP a l’equip de govern local”, segons ha manifestat Ignasi Garcia.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Ignasi Garcia, ha qualificat de “poc ètic i políticament injustificable l’aliança del PSOE amb persones que es van presentar a les eleccions sota les sigles del PP, que suposa a més un emblanquiment del transfuguisme que els partits polítics democràtics no hem d’acceptar”. Per este motiu, ha afegit, “el PSOE valencià i el castellonenc en general hauria de reflexionar i posar cartes en l’assumpte per a evitar donar pàbul a esta mena de comportaments polítics inacceptables, perquè en política no hauria de valdre tot”.

En este sentit s’ha manifestat també el diputat autonòmic de Compromís Silverio Tena, qui ha recordat al Consistori de Torreblanca que “Compromís estarà vigilant perquè no es vulnere la normativa existent”. Per això, ha advertit què “tant les lleis estatals de Règim Local i de Modernització del Govern Local, en els seus articles 73.3, com la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana, en el seu article 134, estableixen que els drets econòmics i polítics dels regidors no adscrits no poden ser superiors dels quals els hagueren correspost de romandre en el grup de procedència”.

“Encara que finalment el ple convocat per a dimecres passat en el qual s’anava a assignar sou als trànsfugues es va anul·lar a última hora, estarem vigilants per si tornen a intentar pujar-se el sou”.

Per part seua, la portaveu de Compromís a Torreblanca, Miriam Pañella, a més d’agrair el “suport i suport de Compromís”, ha lamentat que el PSOE atorgue responsabilitats als trànsfugues: “Hui el ple ha donat compte del decret en el qual se’ls dona delegacions als ex edils del PP, però amb esta decisió, Torreblanca no guanya ni en estabilitat ni en governabilitat, ja que és poc fiable fer dependre la governabilitat i les decisions de govern d’unes persones que no compleixen ni les decisions del seu partit. Serà un govern inestable perquè està format per gent amb interessos molt diferents que poc tenen a veure amb el benestar de la gent de Torreblanca”.

Pañella ha afegit que “és fals que el PSOE s’haja garantit la governabilitat, perquè és una majoria amb peus de fang recolzada sobre uns sous que no han pogut aprovar. Per això, el PSOE es passarà tota la legislatura havent de decidir entre recolzar-se en la dreta i en els trànsfugues o, per contra, iniciar un camí de progrés i de llibertats. Compromís, com ha fet sempre, donarà suport a les decisions de progrés en el municipi. Amb trànsfugues i ‘pelotazos’ no ens trobaran”.

CatalanSpanish