sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís demana a la Diputació la creació d’una Oficina d’Igualtat per impulsar les polítiques LGTBI

Trenco: “El problema no és l’orientació sexual, la identitat de gènere, l’expressió de gènere o les característiques sexuals, sinó la LGTBIfòbia”

El Grup Compromís ha demanat que la Diputació cree una Oficina d’Igualtat (Dones i LGTBI) per impulsar i coordinar les accions per la igualtat i les polítiques LGTBI a Castelló. Així ho ha manifestat el portaveu, Xavier Trenco, que ha recalcat que “les institucions públiques estan obligades a promoure i garantir que les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals disposen i gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania, i per això demanem aquesta oficina”. Trenco ha insistit que tots els col·lectius “tenen dret a viure emparats pels principis d’igualtat i no discriminació, siga la que siga l’orientació sexual de les persones que hi formen part”.

Trenco també ha subratllat que les polítiques públiques LGTBI no van dirigides exclusivament a unes persones en concret sinó a tota la societat. “El problema no és l’orientació sexual, la identitat de gènere, l’expressió de gènere o les característiques sexuals, sinó la LGTBIfòbia. En tot cas, la pressió i l’estigma LGTBIfòbic que se segueix produint fa necessària la creació de mesures per reduir i caminar cap a un marc més segur i saludable”, ha dit el portaveu de Compromís a la Diputació.

Especialment preocupant, en opinió de Trenco, és la deferència que hi ha entre el món rural i el món urbà també en aquests col·lectius. “La invisibilitat del col·lectiu LGTBI i el fet que ‘sortir de l’armari’ implica de forma directa tot l’entorn familiar, cosa que porta a moltes persones a viure ocultes, a marxar o a portar una doble vida, sobretot al món rural”, ha valorat Trenco.

A més, la Diputació de Castelló compta actualment amb un departament de Serveis socials que realitza diverses accions de caràcter provincial en l’àmbit de violència de gènere, assetjament escolar, majors, igualtats, etcètera, “però no realitza cap actuació respecte a les polítiques LGTBI. Per això, pensem que la Diputació hauria de comptar amb una oficina que coordinara accions, preparara programes, elaborara campanyes d’informació, etcètera, dirigida als col·lectius socials que presenten una clara situació de desigualtat clara, especialment, a les dones i el col·lectiu LGTBI”. Aquest servei, segons Trenco, lideraria les accions de les comarques i coordinaria els diferents col·lectius i associacions amb altres institucions.

Últimas noticias

Contenido relacionado