Marzà es perfila com a cap de llista de Compromís

Mònica Àlvaro, formarà part de l'equip en les primàries de Compromís per a liderar la seua candidatura en la demarcació de Castelló a les pròximes eleccions autonòmiques

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i la portaveu adjunta del grup Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, formaran equip en les primàries de Compromís per a liderar la candidatura de Compromís en la demarcació de Castelló a les pròximes eleccions autonòmiques.

Així ho ha anunciat el conseller Marzà, qui ha explicat què, “per responsabilitat, cohesió i treball, perquè hem fet molt, i queda molt per fer, us anuncie que em presente a encapçalar la llista de les Corts per Castelló, i ho vull fer formant equip amb Mònica Àlvaro, perquè no se m’ocorre millor companya per a continuar treballant sense descans”.

Així mateix, Àlvaro ha manifestat que unim en aquesta candidatura la gestió del Consell i la pràctica parlamentària per a defensar les necessitats de la ciutadania dels nostres pobles i comarques per a continuar la pròxima legislatura la ingent labor realitzada des dels municipis.

D’aquesta forma, a Vila-real i acompanyats per representants de la coalició com Fran Ferri, Marta Sorlí, així com de destacades cares del municipalisme de Compromís, –Alfred Remolar, Susanna Nicolau, Ignasi Garcia, Josep Pasqual Sancho, Vicent Granel…-, Marzà i Àlvaro donen el primer pas d’un procés democràtic intern en una candidatura conjunta marcada per la unitat, la cohesió i el treball realitzat pels qui fa quatre anys es van enfrontar en les primàries.

En aquest sentit, Marzà ha destacat que “en 2015, les primàries obertes i democràtiques, ens van oferir una llista potentíssima a les Corts. Una llista coral, diversa i amb capacitat de treball inqüestionable. I això és el que hem fet aquests quatre anys. Treballar i treballar. Cadascun des del seu àmbit, sense descans, per a rescatar persones; situar els drets per sobre dels privilegis i l’honestedat enfront de la corrupció. No hem vingut per maquillar el sistema. Estem ací per transformar el país i això no és una tasca de quatre anys”.

Marzà ha afegit que, “ara venim amb els deures fets, cadascun en el seu àmbit. La meua obsessió ha estat millorar la qualitat de l’educació per a corregir desigualtats; augmentant la inversió per alumne als gairebé 1.200 euros més a l’any. Baixant les ràtios fins als 20 alumnes de mitjana per aula a les comarques de Castelló; apostant per l’educació de 0-3 anys; incrementant les beques menjador; impulsant Xarxa Llibres perquè cap família passe vergonya per no poder comprar llibres de text…”.

El líder castellonenc ha destacat que “ara Compromís no només té com a repte seguir en el Consell, sinó liderar una nova majoria d’esquerres per a fer més i millor. El 26 de maig afrontarem unes seleccions absolutament decisives, en la qual haurem d’optar entre continuar amb el treball a favor dels drets, o tornar a les polítiques a favor dels privilegiats..

Entre valentia i submissió. Entre contractar a 5.000 docents, o acomiadar-los”.
A més, Àlvaro ha detallat que “aquesta candidatura, de moment l’encapçalem Marzà i jo, però, òbviament, ha de sumar valor i persones per a oferir a les comarques del nord la millor llista que puga afrontar els reptes que tenim davant”.

Publicitat