13.8 C
Valencia

Compromís pregunta a Agricultura les previsions en tractament del mosquit tigre a les comarques de Castelló

La síndica adjunta de Compromís recorda la importància de més mesures, ja que degut al confinament no s'han pogut fer els tractaments domèstics, com depòsits d'aigua, piscines i basses que no s'han clorat, entre d'altres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La síndica adjunta de Compromís recorda la importància de més mesures, ja que degut al confinament no s’han pogut fer els tractaments domèstics, com depòsits d’aigua, piscines i basses que no s’han clorat, entre d’altres.

Les importants pluges del mes d’abril unides a l’augment de temperatures dels últims dies ha provocat una important eclosió de la població de mosquit tigre, especialment en els municipis costaners, però també cada vegada més cap a l’interior. “Els municipis castellonencs han detectat este increment majoritàriament l’última setmana, junt quan després de setmanes de confinament la ciutadania ha pogut eixir a fer esport o passejar”.

- Publicitat -

Davant la preocupació generada entre la ciutadania per la incidència del mosquit tigre, des de Compromís, la seua síndica adjunta en les Corts, Mònica Àlvaro, ha formulat formalment una pregunta escrita a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Emergència Climàtica per a saber “quines són les previsions de Conselleria per al tractament de mosquits a les comarques de Castelló i, especialment, en les zones de marjal”.

Àlvaro subratlla que l’objectiu de la pregunta és donar a conéixer a la ciutadania quines mesures s’estan prenent i quins es prendran en un futur. “Dins de pocs dies, amb les noves fases de la desescalada, molts i moltes castellonenques es traslladaran a segones residències prop de la costa i de les marjals, o a masets en entorns on és més freqüent la incidència d’este mosquit. Per això, considerem que és important que la ciutadania sàpiga què està fent l’administració per a solucionar el problema”.

- Publicitat -

Àlvaro fa la pregunta, a més, a causa de la necessitat d’implementar mesures extraordinàries, ja que enguany, a causa de l’Estat d’Alarma i al confinament, els tractaments domèstics no s’han pogut realitzar, per la qual cosa no s’ha impedit la proliferació dels mosquits en dipòsits particulars, basses… A més a més, ha subratllat, moltes piscines no s’han clorat a causa de les circumstàncies extraordinàries… A causa de tot açò, “enguany es necessita una acció més decidida per part de les administracions per fer front al mosquit”, ha manifestat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià