20:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís proposa coordinar a les forces policials per controlar les carreres de motos a La Carrasqueta

La diputada lamenta els cinc accidents de moto amb ferits ocorregut a la CV-800 des que va començar la fase dos de la desescalada.

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Aitana Mas, ha presentat una proposició no de llei perquè la cambra valenciana inste a les administracions competents a enfortir el control de les carreteres de La Carrasqueta (Xixona) per a posar solució final a les perilloses carreres de motociclistes que des de fa anys constitueixen una activitat molt perillosa en esta àrea, especialment durant els caps de setmana.

La coalició reclama una solució completa a un problema que pareix enquistat i ha transformat este paratge del terme de Xixona en un vertader circuit barat per a pràctiques motociclistes temeràries, que fins i tot n’arriba a l’Alt de Tibi, el Maigmó i la carretera de La Torre de les Maçanes.

La coalició reclama així que Delegació del Govern i la Direcció de Trànsit augmenten la vigilància i la presència de les Forces de Seguretat de l’Estat a les carreteres de muntanya del terme municipal xixonenc al mateix temps que proposa que els ajuntaments afectats (Xixona, Agost, Tibi, Alcoi i La Torre de les Maçanes) activen a la Policia Local per a realitzar controls de vehicles dins del centre històric amb l’objectiu d’evitar excessos de velocitat i sorolls.

En la mateixa iniciativa, Compromís demana a les Corts Valencianes instar a la Conselleria d’obres públiques i mobilitat, com a titular de la carretera CV-800, a què implementen mesures que desincentiven la pràctica d’imprudències al volant.

“Cal buscar una solució definitiva que sols es sostindrà en el temps amb la col·laboració de les diferents institucions. NO pot ser un espai com este paratge es convertisca cada cap de setmana en un circuit on motociclistes irresponsables es dediquen a fer carreres i altres tipus d’imprudències mentre l’única despesa econòmica que fan és la del combustible. Hem de conjugar unes pràctiques per a l’ús col·lectiu del paratge i que la població puga circular i gaudir de la Carrasqueta i el seu voltant sense tindre la sensació de perill constant”, ha manifestat Mas.

La diputada lamenta els cinc accidents de moto amb ferits ocorregut a la CV-800 des que va començar la fase dos de la desescalada, així com les aglomeracions diàries que contraven l’Estat d’Alarma.

Últimas noticias

Contenido relacionado