Compromís no veu feta la investidura de Puig i adverteix: “Una cosa és ser generosos i una altra rebre humiliacions”

Mas ha assegurat que aquest dilluns no van eixir de la reunió, que es va perllongar durant tota la jornada en la seu de Compromís, "amb cap bona vibració, sinó tot el contrari, decebuts" i van decidir alçar-se de la taula

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Aitana Mas ha afirmat aquest dimarts que en aquests moments estan “obertes totes les possibilitats” en relació al debat d’investidura de Ximo Puig –que se celebra demà– perquè pel que se li està comentant des de la taula negociadora la situació continua com ahir, quan els representants de la coalició es van alçar de la taula “decebuts”.

“Considerem que hem sigut generosos, hem mantenint en tot moment la nostra lleialtat, però una cosa és mantindre la lleialtat i ser generosos i una altra rebre humiliacions”, ha advertit en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus en ser preguntada sobre l’estat de les negociacions per al Botànic II i si en aquests moments cobra força la possibilitat que la investidura no prosperara.

Mas ha assegurat que aquest dilluns no van eixir de la reunió, que es va perllongar durant tota la jornada en la seu de Compromís, “amb cap bona vibració, sinó tot el contrari, decebuts” i van decidir alçar-se de la taula.

No obstant açò, per la voluntat d’aconseguir finalment un acord han acudit a la reunió d’aquest dimarts en la seu del PSPV perquè el seu objectiu és “eixir hui amb un acord” per a un nou Consell progressista que engegue “polítiques valentes”. “Hi ha ganes de tancar l’acord”, ha dit, mostrant la seua esperança que així siga.

“Hui ha de ser el dia en què tinguem tancat eixe acord, però Compromís no vol humiliar-se, no vol ser el que cedisca en tot moment, el que siga més solidari, el més generós, el més lleial, però el que es porta tots els pals”, ha apuntat, perquè hi ha tres forces i les tres han de negociar. “I negociar suposa que cedisca tothom, no que solament ho faça una força”, ha agregat.

Preguntada per on passa eixa humiliació, Aitana Mas ha indicat que “si comences a cedir certes coses i se’t demana més, i més, i més, i hi ha altres forces que no cedeixen absolutament res” al final pareix que solament ho ha de fer Compromís, quan “ni la primera té majoria absoluta ni la tercera força està en el seu millor moment”.

“Nosaltres hem cedit en la mesura en què hem perdut solament dos diputats i el que no pot ser és que ens practiquen un harakiri a nosaltres quan no som els únics que estem negociant”, ha incidit, i Compromís no va a passar “unes certes línies”.

Ara, ha remarcat, “toca responsabilitat i que altres forces també sàpien on estan i en quin moment estan, el seny i el sentit comú ho hem de tindre tots”.

Publicitat