Compromís perdrà la ciutat de Sueca per un pacte entre PP, PSPV i Ciudadanos

L'alcaldessa de Compromís, Raquel Tamarit, haurà de deixar el govern del municipi de Sueca després d'una acord a tres bandes entre PP, PSPV i Ciudadanos. 

L’alcaldessa de Compromís, Raquel Tamarit, haurà de deixar el govern del municipi de Sueca després d’una acord a tres bandes entre PP, PSPV i Ciudadanos.

El feu històric de Baldoví canviarà de signe polític per no poder renovar el pacte de 2015 amb GISPM i el socialista Dimas Vázquez es convertirà en el nou alcalde.

Rovira  

En les últimes eleccions, Compromís ha aconseguit 8 regidors però la formació independent només 2, per la qual cosa s’han quedat a les portes de la majoria absoluta.

En canvi, el PP ha obtingut 3 regidors, el PSPV 6 edils i Ciudadanos 2, d’aquesta forma l’acord entre les tres formacions sumaria la majoria necessària per a governar a Sueca.

Dissabte que ve se sabrà si, finalment, és Dimas Vázquez el nou edil de Sueca. Dimas Vázquez assegura que “la falta de transparència en la gestió municipal a l’Ajuntament, la incertesa que embolica els escrits de l’Agència Valenciana Antifrau (Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana) i la sospita que puguen haver-se produït actes il·lícits durant el mandat de l’actual alcaldessa de Compromís que s’investiguen impedeixen l’existència de la confiança necessària per a un pacte de governabilitat municipal del PSPV-PSOE amb Compromís”.

Vázquez va afirmar que l’actual alcaldessa, Raquel Tamarit, “hauria d’haver convocat als portaveus de tots els grups municipals per a explicar la situació davant aquests escrits donada la rellevància que ha de l’Ajuntament siga investigat per la seua gestió”.

Des de la formació socialista afirmen que “en un acte de responsabilitat amb els seus votants i afiliats i tots els ciutadans de Sueca que no poden ni deuen veure’s embolicats en situacions compromeses que puguen esguitar a l’Ajuntament per unes gestions de Compromís que ara s’investiguen”.

El PSPV de Sueca assegura que Compromís “ha intentat aquests dies tot tipus de pactes possibles amb Ciudadanos i Partido Popular (PP), circumstància aquesta de la qual poden donar fe els portaveus de tots dos partits, i així ho van afirmar a Sueca TV dimarts passat. Fins i tot sembla que s’ha donat el cas d’haver negociat amb dos edils per separat amb la intenció d’aconseguir sumar el regidor necessari que els donaria la majoria absoluta”.
Afirmen que “resulta difícil d’entendre que algú parle ara de ‘reedició’ del Pacte del Botànicquan a Sueca no va haver-hi ‘edició’ en 2015; i si els números actuals hagueren sigut els mateixos d’aquell any tampoc n’hi hauria ara, com així ens el van afirmar”.

No obstant això, els socialistes es comprometen “a col·laborar amb Antifrau per a esclarir els fets objecte d’investigació, així com establir les mesures necessàries perquè el Consistori no haja de ser investigat en el futur per la gestió dels seus governants”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela