Compromís demana a Barcala que òbriga negociacions amb Montoro per a la retirada del Pla d’Ajust a Alacant

Bellido: "Esperem que la visita de Rajoy servisca perquè el PP deixe d'actuar en contra dels interessos de la ciutat.

El cap de llista per Castelló recorda que en el programa electoral dels socialistes s'arreplega que tots els càrrecs públics presenten una declaració pública dels seus béns així com que es limiten i suprimisquen els aforaments i immunitats.
PublicitatAVL

El portaveu del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, ha reclamat hui a l’alcalde d’Alacant Luis Barcala, que òbriga de forma immediata negociacions amb el Ministeri d’Hisenda per a exigir que es retire el Pla d’Ajust al consistori alacantí, formalitzades en 2012 per l’equip de govern del PP per a afrontar el pagament de les factures de proveïdors acumulades en els calaixos.

Al senyor Barcala, si vol tenir credibilitat com a alcalde, li exigim que vaja a Madrid i negocie perquè es retire el Pla d’Ajust a l’Ajuntament d’Alacant“, ha remarcat. En aquest sentit, ha destacat que els comptes municipals “ja no estan en la situació que les va deixar el PP de la senyora Castedo”, de manera que “ja no existeix aqueix deute enorme ni tenim per què seguir pagant aqueixa herència desastrosa dels governs del PP”.

PublicitatRovira  

Així mateix, Compromís es pregunta quin és l’objecte de la visita del president del Govern a Alacant, en la primera setmana de maig, “quan el senyor Rajoy fins ara pràcticament no ha xafat esta ciutat, i el seu govern sempre ha actuat en contra dels interessos de la ciutat“.

Esperem que servisca per a una mica més que per als interessos partidistes del PP, que servisca perquè deixen d’actuar en els Pressupostos Generals de l’Estat i amb el Pla d’Ajust en contra dels interessos de les alacantines i alacantins“, ha insistit.

La retirada del Pla d’Ajust, llargament demandada per Compromís en els últims anys, permetria retornar al Consistori la seua autonomia i sobirania institucional enfront del Ministeri d’Hisenda, que des que va imposar el citat Pla d’Ajust supervisa els comptes municipals i restringeix les possibilitats d’inversió i de contractació de personal fins al 2022. Fins al moment, el Ministeri d’Hisenda s’ha oposat a l’operació que no obstant açò l’any 2014 van utilitzar altres consistoris, com el de Madrid, governats pel PP, per a lliurar-se dels seus respectius plans d’ajust.

A més, en les últimes setmanes Compromís porta reclamant al PP d’Alacant que done una passada avant en la defensa dels interessos de la ciutat d’Alacant, i recolze la Declaració Institucional que Compromís elevarà aquest dijous al ple de l’Ajuntament d’Alacant, per a instar al Govern central a millorar el nivell d’Inversions en la ciutat i comarques d’Alacant a través d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018.