Compromís tanca la inscripció a les primàries amb un cens amb més de 49.700 persones

Oltra: "tant si són el 28 d'abril com el 26 de maig, anem a eixir a guanyar la Generalitat"

117

El calendari d’inscripció al procés de primàries de Compromís s’ha tancat aquest divendres a les 24 hores amb un cens de 49.727 persones, 10.000 més que a l’any 2015. Així s’ha anunciat en l’acte de presentació de candidatures a les Corts Valencianes i al Parlament Europeu celebrat aquest dissabte al Complex Esportiu-Cultural Petxina de València.

“És encoratjador veure la quantitat de persones que s’han apuntat per a participar en les primàries de Compromís. Front a altres partits que fan primàries “light” i permeten només triar al cap de llista, o altres que directament no s’atreveixen a fer-ne, en Compromís posem la democràcia al centre de la nostra acció política, demostrant que som tecnologia política punta, som democràcia avançada. El dia de les eleccions tota la ciutadania podrà elegir entre diverses paperetes, però a més, la papereta de Compromís l’hauran pogut decidir prèviament, eixa és la principal diferència entre elegir i decidir” ha apuntat Mónica Oltra, candidata a la Generalitat de la coalició.

Sobre els futurs comicis electorals, Oltra ha assegurat que el pròxim 28 d’abril “anem a guanyar les eleccions generals a les urnes valencianes amb Joan Baldoví al capdavant, aconseguint el primer grup parlamentari valencià. Tenim la força política més valenta i el polític millor valorat de tot l’Estat, un home honest que ha sabut defensar com ningú els interessos valencians al Congrés”.

“A més – ha continuat Oltra – el 26 de maig tenyirem de taronja no només el Parlament Europeu, sinó que també tornarem fer Joan Ribó alcalde de València, i guanyarem també moltes altres alcaldies”. En referència a les eleccions autonòmiques, Oltra ha assegurat que no hi ha raons polítiques per a l’avançament electoral, però “tant si són el 28 d’abril com el 26 de maig, eixirem a guanyar la Generalitat per a passar d’una legislatura de canvi en què hem atés les urgències socials, a la legislatura de la transformació de la nostra societat”.

“De totes les coses que s’han fet esta legislatura vull posar en valor ara que s’aproxima el 8 de març el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, un pacte únic en l’estat espanyol que ha comptat amb el suport de tota la societat valenciana. Un pacte que parla de sororitat. Una sororitat que per desgràcia alguns partits sembla no compartir tots els dies” En este sentit la vicepresidenta i coportaveu de Compromís, ha volgut mostrar el seu suport a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín davant els atacs rebuts per part d’un oficial de la Guardia Civil del seu municipi. Martín ha rebut l’ovació de tota la sala.

Per la seua part, el síndic de les Corts i candidat a cap de llista per la circumscripció de València, Fran Ferri, ha valorat el procés de primàries de Compromís assegurant que “si en maig de 2015 Compromís va ser decisiu pel canvi, va ser gràcies a que prèviament, milers de valencians i valencianes ens mobilitzarem en un procés de primàries històric, perquè el futur del nostre país no el decideixen ni les enquestes, ni els titulars, ni els poderosos, el futur dels nostre país el tria la ciutadania”.

Este 28 d’abril, Compromís serà decisiu per a parar el trifachito de l’odi, eixa aliança entre el masclisme, el racisme i l’homofòbia, amb un grup parlamentari propi liderat per Joan Baldoví, qui ha demostrat que a diferència de la resta de diputats valencians que quan arriben a la meseta s’obliden de les necessitats de la ciutadania valenciana, és la veu que millor defensa temes vitals per al territori valencià com són el finançament, les rodalies, la taronja i les inversions de l’Estat”.

Sobre les eleccions autonòmiques, Ferri ha assegurat que “en maig ens juguem, no sols el Botànic, sinó fer a Mónica Oltra la primera presidenta de la Generalitat. Nosaltres no fem campanya de promeses, fem campanya de compromisos. Abans comptaven 1.000, 2.000, 3.000… els diners de la corrupció, però amb l’arribada de Compromís a la Generalitat, van passar a comptar 1.000, 2.000, 3.000… les persones beneficiàries de les ajudes a la dependència, o els xiquets i xiquetes amb llibres gratuïts, o les persones que per fi no han de pagar el copagament farmacèutic. Unes xifres que en la pròxima legislatura continuarem millorant per fer més feliç la vida de les persones”.