El BLOC dona llum verda al reglament de primàries de Compromís

La coportàveu de Compromís i coordinadora Nacional del BLOC, Àgueda Micó, destaca que l’acord per a la tria de les candidates i candidats per a les eleccions de 2019 arriba “fruit del diàleg i del consens”.

La coportaveu de Compromís i coordinadora Nacional del BLOC, Àgueda Micó, s’ha mostrat ferma i il·lusionada davant prop de 150 consellers del BLOC, defensant l’aprovació dels reglaments de primàries de Compromís, que la coalició ratificarà el dissabte 9 de febrer en la Trobada de Compromís, i que arriben després de les negociacions gràcies a l’entesa necessària per a reforçar el “nostre projecte”, destacant que “la força i la cohesió del BLOC ha servit perquè traguem tot el potencial de la nostra gent”.

El Consell Nacional de BLOC, màxim òrgan de decisió entre congressos, reunit hui a València en sessió extraordinària, dóna llum verda als reglaments de primàries de Compromís que en març “visibilitzaran la força del valencianisme” amb un procés obert i “radicalment democràtic”.

La coordinadora nacional del BLOC ha afegit que “en les pròximes setmanes viurem a Compromís les primàries de forma intensa i oberta, en la línia de fa quatre anys quan es van apuntar 40.000 persones per a participar en les primàries de Compromís”.

Micó, a més destacava la importància “que la ciutadania s’implique, perquè és la millor forma de trobar cohesió social i que la gent no se senta desafecta dels partits polítics”. Recordant també que la votació de les candidatures es podrà fer de forma virtual i presencial en les meses electorals que seran habilitades pels diferents col·lectius locals de Compromís arran de tot el territori valencià.

Joan Baldoví, en la mateixa línia remarcava, davant els consellers nacionals del BLOC, que les primàries de Compromís són “el tret d’eixida per a la mobilització del valencianisme que ha demostrat a les institucions valencianes, locals i supramunicipals, que altra manera de fer política és possible”, fent una crida a la participació perquè “totes i tots formem part de la política i la nostra veu és el motor dels governs del canvi”.

El BLOC, amb 114 vots dels consellers nacionals a favor i 5 abstencions, ha aprovat el Reglament de Primàries a les Corts Valencianes i als Ajuntaments, i per unanimitat el Reglament de Primàries a les Europees. Processos de primàries de Compromís considerats necessaris amb la participació oberta a tota la ciutadania, podent participar qualsevol persona major de 16 anys que residisca al territori valencià i on tota la ciutadania podrà participar en l’elaboració de les llistes, triant a les persones candidates i ordenant-les segons la seua preferència.

Proposta de reglament de primàries que incorpora garanties de paritat i pluralitat en la conformació de les llistes, perquè totes les sensibilitats puguen estar representades, responent a l’esperit de defensa de la igualtat i la diversitat política que caracteritza a Compromís.

Àgueda Micó ha remarcat durant el debat que el BLOC “està més preparat i més cohesionat que mai per encarar les pròximes eleccions” i ha animat la militància a “seguir mobilitzant-se per consolidar tot el que aconsegueix i anar més enllà”. Destacant que estem pocs mesos després de les eleccions de maig i cal “eixir al carrer i fer d’altaveu de totes les polítiques que gràcies a Compromís ha portat endavant el Govern del Botànic, millorant la vida de les valencianes i valencians”, perquè “tenim molt clar que posem les persones en el centre de la gestió pública per avançar i fer del nostre territori un referent del benestar”, i fent una crida a tots i totes perquè acudisquen a participar en les votacions de primàries conscients que en maig cal exercir el dret al vot amb responsabilitat i compromís amb el País Valencià.

ValenciàEspañol