Compromís proposa crear “xarxa de platges” sense fum però sense aplicar sancions

PublicitatAVL

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes Jordi Juan ha presentat una proposta perquè el parlament valencià inste al Consell a crear una “Xarxa de Platges sense Fum” “amb vocació educativa i no sancionadora”.

Segons ha indicat este diputat en un comunicat, a escala mundial s’estima que cinc bilions de burilles són tirades al medi ambient cada any un 64% del total, la qual cosa suposa la primera font d’escombraries al món i la forma més comuna de deixalla en el medi marí”.
“Una burilla contamina vuit litres d’aigua de mar i fins a cinquanta litres d’aigua potable. Per esta raó, amb l’objectiu de reduir el consum de tabac i els seus efectes contaminants a les platges, diversos municipis han engegat iniciatives destinades a convertir els seus arenals en espais lliures de fum i burilles”, ha agregat.

PublicitatRovira  

“El primer a desenvolupar esta iniciativa va ser el municipi de Baiona (Pontevedra) en 2012. Poc després, des de la mateixa administració gallega es va crear la ˜Rede Galega de Praias sen Fumo”, a la qual ja s’han adherit 46 arenals de 27 municipis”.
“Cal destacar que la iniciativa no té caràcter sancionador, és a dir, no hi ha vigilància especial, ni se sanciona als fumadors, sinó que és de caràcter voluntari i divulgatiu per promoure hàbits de vida saludable i de respecte al medi ambient amb campanyes de sensibilització per part dels ajuntaments”.

“Després de l’experiència gallega, més municipis de l’Estat s’han sumat a la iniciativa i han desenvolupat el seu propi projecte, com per exemple Sant Feliu de Guíxols, el municipi canari de Mogón, la platja de Talamanca i Santa Eulàlia a Eivissa o la platja de Motril a Granada”, ha apuntat este diputat de Compromís. EFE