viernes, 29 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Compromís proposa que el Monestir de Benifassà siga referent del turisme d’interior

Segons Carles Mulet "és indigne que un lloc aixií siga només visitable durant dues hores a la setmana i en dijous al migdia"..

Compromís instarà el futur Govern a promoure canvis legals per garantir un accés públic a espais patrimonials i religiosos d’una gran importància cultural amb l’objectiu que siga més fàcil visitar-los i alhora esdevinguen un revulsiu econòmic per als llocs en què s’emplacen.

El senador territorial, Carles Mulet, ha recordat que en ocasions es tracta de centres de clausura que apliquen un estricte règim amb les visites “quelcom tremendament injust, pervers i a curt termini, ja que si institucions com l’Església es beneficien de privilegis fiscals en els seus béns i propietats haurien de revertir els beneficis en els territoris en què radiquen com passa amb el monestir cistercenc de Benifassà”. El senador ha posat com a exemples el també monestir del Cister de Poblet del què va ser filial el de la Tinença, que va articular una comarca i que és Monument Nacional des de 1931 i és visitat diàriament per milers de persones.

“Tot i el que diga la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, és ridícul que tan sols es limiten a complir el que marca quan podrien donar a conèixer el seu ric patrimoni, atreure grups de jubilats, excursions, difondre la filosofia de l’ordre cartoixa que avui l’ocupa, els seus avatars com a primer monestir cristià valencià i l’impressionant entorn natural. Això redundaria en benefici dels empresaris locals, cases de turisme rural, restaurants, guies turístics i, en definitiva, en la dinamització de la zona i creació d’ocupació”, ha citat.

El convent, propietat de la Diputació, va rebre inversions per a la celebració el 2005 de la Llum dels Imatges i altres tipus d’ajuts per a la restauració de peces, que no són visitables. “Al tractar-se d’un monument nacional hauria d’establir-se alguna regulació més ambiciosa en els casos que s’hagen invertit diners públics que implicara a la resta d’administracions, més enllà de les respectives lleis de patrimoni autonòmiques, perquè puguera tindre així un règim de visites més ampli”, ha detallat.

Prohibició de drones

L’interès pel recinte és tal que són nombrosos els vols de drones per el monument, fins al punt que han aparegut en el perímetre del real monestir senyals que prohibeixen el sobrevol dels aparells. “Preguntarem per l’origen d’aquests senyals per conèixer la problemàtica i proposarem canvis en coordinació amb les administracions afectades, perquè es puguen conciliar més interessos que únicament els espirituals”, ha indicat el representant valencianista.

Últimas noticias

Contenido relacionado