Compromís cedeix al PSPV els quatre anys de l’alcaldia de Benimàmet

El primer edil ha cedit també als socialistes els quatre anys al Perellonet.

Compromís ha cedit al PSPV els quatre anys de l’alcaldia pedània de Benimàmet en favor de l'”estabilitat” de l’executiu local de la ciutat de València, el conegut com a Govern del Rialto que conformen estes dues formacions, i dels veïns d’este nucli de població.

Així, fonts municipals han indicat que l’alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó (Compromís), “ha decidit primar l’estabilitat del govern municipal” i cedir “els quatre anys de l’alcaldia de Benimàmet al PSPV, en detriment de Compromís”. El primer edil ha cedit també als socialistes els quatre anys al Perellonet.

Igualment, han apuntat que eixa cessió s’ha fet “a pesar de les conclusions del Pacte del Rialto”, el pacte que va donar lloc a la conformació de l’actual executiu municipal després de les eleccions del passat mes de maig, que establia “repetir els acords al fet que es va arribar el 2015 per a conformar el Govern de la Nau”, l’anterior executiu local que integraven Compromís, PSPV i València en Comú.

“La situació després de les eleccions del 2019 era la mateixa que el 2015, amb resultats ajustats en la pedania de Benimàmet, i en unes altres”, han apuntat les mateixes fonts, que han recordat que “el 2015 es va decidir compartir l’alcaldia pedània de Benimàmet dos anys per a cada formació”.

A pesar d’eixa circumstància, s’ha decidit deixar aquest càrrec en mans dels socialistes “amb l’únic objectiu de desbloquejar una situació que a qui acabava afectant era als veïns de Benimàmet”. La mesura s’ha formalitzat en la reunió de coordinació de govern que han celebrat aquesta jornada els socis del Govern del Rialto.

Les mateixes fonts han precisat que “la competència per a nomenar alcaldes pedanis és lògicament del propi alcalde” i han exposat que aquest “ja va manifestar en el seu moment que, més enllà dels interessos lògics de cada partit, calia ser responsables i mirar pel bé i les necessitats de la població de Benimàmet” i “de la resta de pedanies que s’havien vist afectades després d’haver encallat les negociacions durant sis mesos”.CatalanSpanish