miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís realitzarà aportacions a totes les subcomissions de la comissió de recuperació d’Alacant

Bellido: "Participarem d'aquest procés de diàleg amb la societat civil de manera proactiva i posant damunt de la taula proposades i mesures que la urgència d'aquesta crisi requereix, així com unes altres de major recorregut que fa temps que Compromís ve proposant".

Compromís per Alacant presentaran un centenar d’aportacions a les diferents subcomissions creades en l’àmbit de la Comissió de la Recuperació d’Alacant. Unes aportacions que busquen atendre les urgències d’aquesta crisi, com pot ser la resposta Emergència Social o les mesures per a protegir l’activitat i l’ocupació en els nostres sectors productius; però també “hem d’alçar la mirada i situar el debat i les propostes en qüestions més a llarg termini, que tenen a veure amb la transformació urbana, l’enfortiment del nostre model productiu i una estratègia per a reduir la bretxa de desigualtat social que existeix a Alacant i que podem observar en el paisatge dels barris de la ciutat”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Des de la formació progressista insisteix que qualsevol de les mesures de present i futur que es plantegen en aquesta comissió i les seues subcomissions hauran d’integrar la visió de la sostenibilitat ja que la resposta a l’Emergència Climàtica és un repte central que caldrà afrontar com a ciutat i societat. Però a més, insisteixen que moltes de les propostes que s’han traslladat hui a la Subcomissió econòmica com les que presentaran en els pròxims dies de la resta de les subcomissions, han de veure propostes ja treballades per Compromís, ja siga en el seu programa de govern, en les aportacions al projecte de pressupostos de 2020, o dins de les desenes de mesures que la formació progressista ha fet públiques des que va començar la crisi sanitària i es van començar a revelar les seues terribles conseqüències econòmiques i socials.

“Des de Compromís esperem que puguen ser discutides i assumides aquestes aportacions en les comissions, i el Bipartit abandone el sectarisme i la poca capacitat de cooperació que ha demostrat durant els dos anys que porta el Sr. Barcala en l’Alcaldia. Unes limitacions i actituds, que inhabiliten per a exercir un bon govern per part del Bipartit de dretes, i que s’han estés a la seua relació amb la majoria de l’associacionisme alacantí o altres administracions com la Generalitat Valenciana. Ara, en el marc d’aquesta situació excepcional, confiem que aquesta negativa manera d’entendre la responsabilitat de govern, puga variar perquè aquest procés siga útil, participatiu i tinga conseqüències immediates en la gestió local de la crisi i en la planificació del futur de la ciutat”, ha explicat Bellido.

Finalment, Compromís insisteix en la demanda al Bipartit de buscar espais més amplis en les instal·lacions municipals per a atendre les demandes de participació que des de diferents col·lectius sectorials i veïnals s’han efectuat. Com han comentat els representants de la coalició progressista “És moment d’afavorir la participació de la societat, de ser receptius davant les seues demandes i buscar poder sumar totes les veus possibles que conformen la pluralitat del teixit associatiu alacantí. D’igual forma, ens oferim a recollir totes les demandes que des de les associacions ens vulguen plantejar per a traslladar-les a l’àmbit del debat en les comissions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado