lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís rebutjarà per primera vegada l’estat d’alarma i lamenta el pacte de Govern i Cs

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, votarà hui dimecres en contra de prorrogar l'estat d'alarma per a combatre el coronavirus.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, votarà hui dimecres en contra de prorrogar l’estat d’alarma per a combatre el coronavirus.

És la primera vegada que la formació que governa en coalició amb el PSOE a la Comunitat Valenciana rebutja esta mesura i ho farà, segons ha argumentat, “per la dignitat” dels valencians i després de la “decepció” que li suposa l’acord del Govern amb Cs.

“Sent com hem sigut un soci lleial i responsable esta vegada, per la dignitat de cinc milions de valencianes i valencians votarem rotundament no”, ha emfatitzat Baldoví després de confessar la seua “decepció” per la decisió del Govern d’optar pel pacte amb Cs en lloc d’acceptar les dos propostes que li havia fet la seua formació.

Compromís havia sol·licitat que en el repartiment del fons de 16.000 milions anunciat pel Govern per a ajudar les comunitats a combatre la pandèmia es tinguera en compte el nivell de població de cadascuna d’elles i que, a més, es creara un fons d’anivellament per a compensar les comunitats que, al seu juí, estan infrafinançades.

“Hi ha comunitats que estan ben finançades i unes altres que estan pitjor, però totes han de tindre els mateixos recursos per a combatre l’epidèmia i que tots els ciutadans tinguen les mateixes oportunitats”, ha explicat Baldoví, qui fins ara sempre havia donat suport a les pròrrogues sol·licitades pel Govern.

“El Govern ha preferit pactar amb Ciutadans i deixar de costat estes propostes que eren absolutament raonables, senzilles i justes d’implementar”, ha insistit el diputat de Compromís.

Últimas noticias

Contenido relacionado