Compromís reclama al Govern central les competències en Rodalies

La formació també proposa un títol únic per a tren, metro i autobús

Compromís ha reivindicat este dijous davant l’estació del Nord de València que el Govern central transferisca a la Comunitat Valenciana les competències en la xarxa de Rodalia amb un pla de finançament i inversions que permeta gestionar este servei de transport públic de manera “eficaç” i posar-lo “a l’altura del segle XXI”.

Així mateix, des de Compromís han proposat un títol únic de transport intermodal que permeta a l’usuari pujar indistintament als trens de rodalia, als autobusos, ja siguen urbans o interurbans, i al metro, amb l’objectiu de “facilitar i incentivar” l’ús del transport públic, reduir l’ús del vehicle privat, i “arribar fins a l’últim racó, també d’àmbit d’interior i rural”, de la regió.

Així ho han proposat la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra; el cap de llista de Compromís al Congrés per València, Joan Baldoví; el número dos a les Corts per València, Fran Ferri; i el candidat de la formació a l’alcaldia de la ciutat, Joan Ribó, durant un acte en el qual han repartit fullets explicatius amb les seues propostes de cara a les eleccions del pròxim 28 d’abril per unes ‘Rodalies dignes‘.

Oltra ha indicat que el ferrocarril de Rodalia entre municipis és “el transport públic que més s’utilitza per a anar a treballar, estudiar o gaudir de l’oci”. No obstant això, “és el que més ha patit durant les últimes dècades”.”No pot ser que en estos moments alguns trajectes coste més temps fer-los que fa 20 anys“, ha lamentat.

Davant esta situació, Oltra ha reclamat que les competències de Rodalies, que en este moment estan en l’Administració General de l’Estat, passen a la comunitat autònoma per a gestionar-ho. A més, ha proposat un títol de transport únic “per a afavorir utilització quotidiana de transport públic: el més eficient, ecològic i més sostenible“, ha destacat, de manera que resulte “còmode” anar canviant de ferrocarril a metro o autobús.CatalanSpanish