Compromís per Santa Pola celebra la declaració com a Bé d’Interés Cultural del jaciment arqueològic de La Picola

Compromís afirma que "esta declaració és un èxit col·lectiu per a Santa Pola i un resultat més del treball realitzat durant 4 anys per a impulsar el nostre patrimoni històric".

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del passat 18 de novembre va publicar la incoació de l’expedient per a declarar com a Bé d’Interés Cultural el jaciment arqueològic de La Picola. La Conselleria de Cultura, que dirigeix Vicent Marzà, ha estimat favorablement els informes presentats per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Pola, que va demanar esta figura de protecció durant la legislatura passada amb la regidora de Compromís, Anna Antón, al capdavant de la mateixa.

Compromís afirma que “esta declaració és un èxit col·lectiu per a Santa Pola i un resultat més del treball realitzat durant 4 anys per a impulsar el nostre patrimoni històric”. Així mateix, anuncien que en poques setmanes obrirà al públic el museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus. Un projecte de més de 200.000 €, iniciat l’any 2018, i que ha suposat la inversió en patrimoni cultural més important de la història de Santa Pola.

La formació espera que, amb la declaració de BIC, l’equip de govern del Partit Popular mostre un major interés per la conservació del patrimoni santapoler: “amb el BIC, l’Ajuntament tindrà unes majors obligacions quant al manteniment i conservació del jaciment arqueològic de La Picola, arriscant-se a patir multes econòmiques si no es posa fi al seu estat actual d’abandonament”. “És imprescindible que es netege la zona periòdicament i es repare la tanca perimetral com més aviat millor”, afirmen des del Grup Municipal.

La portaveu de Compromís, Anna Antón, celebra que finalment Santa Pola haja aconseguit este BIC, i agraeix a la Conselleria de Cultura i a la Universitat d’Alacant la seua disposició per a treballar conjuntament amb l’Ajuntament en la recuperació i impuls del patrimoni cultural: “el patrimoni històric de Santa Pola és el futur del nostre municipi. Cada euro invertit crea nous llocs de treball, atrau més visitants, dinamitza la nostra economia i ens ajuda a entendre qui som, la història de la terra on vivim i tot el que podem oferir al món”.

ValenciàEspañol