Compromís per Santa Pola proposa l’ampliació de la suspensió del pagament de la taxa de terrasses durant 2021

"L'ampliació a tot l'any 2021 de la suspensió del pagament de la taxa de terrasses és necessària i és important que s'aprove ja com han fet en Elx, Benidorm o Elda".

Compromís per Santa Pola ha presentat, per a la seua votació al Ple ordinari de novembre, una moció per a ampliar la suspensió del pagament de la taxa de terrasses fins al 31 de desembre de 2021.

La formació ha proposat esta mesura “per a generar un poc d’esperança i alleujament al sector hostaler de cara a l’inici de l’any que ve”, en un moment en què “la segona ona de la pandèmia de la COVID-19 està tornant a afectar el comerç local i, en especial, als negocis hostalers”.

Compromís afirma que, en situacions com l’actual on el sector privat no pot tirar de l’economia, és l’administració pública la que ha de tirar del carro invertint i protegint a la ciutadania, i lamenta que l’Ajuntament de Santa Pola haja sigut un dels pocs ajuntaments de l’entorn que no ha concedit ajudes directes al teixit econòmic amb els seus recursos propis.

“Les úniques ajudes han sigut les de la Diputació d’Alacant i l’exempció de la taxa de terrasses en 2020. És una situació totalment anòmala que no s’ha donat pràcticament cap ajuntament del nostre entorn, i que esperem que es corregisca amb els Pressupostos municipals de 2021”, declaren des del grup municipal.

La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, demana a l’equip de govern del Partit Popular que “mentre esperem que es presenten els Pressupostos de l’any que ve i negociem la inclusió d’una partida pressupostària per a ajudes directes a l’economia local, ja podem començar a prendre decisions que generen un impacte immediat i creen un horitzó de certesa per a un sector econòmic tan important per a Santa Pola com l’hostaleria”. “L’ampliació a tot l’any 2021 de la suspensió del pagament de la taxa de terrasses és necessària i és important que s’aprove ja com han fet en Elx, Benidorm o Elda”.

ValenciàEspañol