24.6 C
Valencia

Compromís exigeix la transferència de les Rodalies a la Comunitat per a acabar amb el “caos ferroviari”

El senador Carles Mulet considera que des dels despatxos ministerials no pensen en les persones

- Publicitat -AVL

Compromís ha reclamat la transferència de les Rodalies a la Comunitat Valenciana per a acabar amb l’actual “caos ferroviari”. Així, el portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha afirmat que una de les reivindicacions sobre la taula al pròxim Govern central, “siga el que siga aquest i es configure quan es configure”, ha de ser l’exigència de la transferència efectiva d’almenys el servici de Rodalies, però sempre acompanyat d’una inversió prèvia d’almenys els 3.606 milions d’euros d’inversió necessària per a tindre la xarxa en condicions dignes”.

Aquesta xifra, segons ha dit, no inclou conceptes com un deute històric d’infrainversió en aquesta infraestructura a la Comunitat Valenciana. A aquest total –ha afegit– caldria aplicar la fórmula emprada amb la transferència feta a Catalunya, “on es contempla una compensació anual per dèficit d’explotació”.

Mulet ha afirmat que amb una gestió directa de les Rodalies, seria més fàcil acabar “amb l’actual model de degradació constant del servici, de menyspreu a les persones usuàries i d’oblit de les inversions promeses”. “Vivim una situació caòtica constant, amb retards, paralitzacions o anul·lacions de servicis, falta de planificació, on anar en Rodalies s’ha convertit en una aventura de risc”, ha apuntat.

El senador considera que des dels despatxos ministerials no pensen en les persones i actuacions menors com les de la línia C5 Sagunt-Caudiel “que s’haguera pogut fer a la nit per a no interrompre el servici”, i “han deixat sense trens les comarques de l’Alt Palància i Camp de Morvedre perquè no els preocupen els i les usuàries”.

PLA DE FOMENT

Mulet ha recordat que les actuacions del Pla del Ministeri de Foment presentat en 2010, sobre infraestructures ferroviàries a la Comunitat Valenciana per a 2010-2020, no s’han complit.

“La realitat és que la xarxa ferroviària valenciana de Rodalies necessita una inversió 3.606 milions, que permetria compensar el dèficit inversor que ha patit en els últims anys”, la qual cosa “permetria ampliar la xarxa fins als 745 quilòmetres cobrint les deficiències actuals, i una vegada feta la inversió tocaria transferir la gestió del servici de Rodalies a la Generalitat per a integrar-ho en els sistemes de gestió de transport públic de l’entitat, millorant la coordinació i els servicis als ciutadans”, segons Mulet.

A açò ha sumat “caldria afegir una transferència anual de 63 milions per a compensar el dèficit de gestió de la xarxa”. El senador de Compromís ha afirmat que es tornarà a demanar fer una auditoria publica i independent de l’estat de la xarxa ferroviària de la Comunitat Valenciana, i realitzar les inversions no executades pertanyents al Pla de Rodalies.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cultillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania

La Pobla de Vallbona destina 290.000 euros de la venda de parcel·les a inversions

Càmeres de seguretat, col·lectors per a pluvials, maquinària per a via pública i equipament de comunicació centraren la inversió afectada a venda de parcel·les.

Nuria Enguita s’incorpora com a directora de l’IVAM

El projecte de Nuria Enguita inclou un acurat treball dels fons del museu, la rellevància de la investigació, la col·laboració publicoprivada i l'activitat educativa de la institució
- Advertisement -

: Valencià