sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís urgeix al Ple perquè convoque el Consell Municipal de Majors d’Alacant

Compromís reclama a més revisar i ampliar la composició d'aquest Consell, que no s'ha reunit en el present mandat.

El Grup Municipal de Compromís elevarà al ple del mes de desembre una moció per a urgir la convocatòria del Consell Municipal de Majors en el termini de dos mesos i revisar la seua composició de manera que es done cabuda a un nombre major d’agents i entitats implicades de millora de la qualitat de vida de les persones majors en la ciutat d’Alacant.

En aquesta proposta, que defensarà la portaveu adjunta María José Espuch, Compromís recorda que la creació del Consell Municipal de Majors de l’Ajuntament d’Alacant es remunta a setembre de 2009 amb l’objectiu que l’Ajuntament, donada la seua proximitat amb la ciutadania, garantira la participació de les persones majors en la planificació i seguiment de les mesures de política social que els afecta com a individus i com a col·lectiu.

D’aquesta manera, el Consell Municipal de Persones Majors naixia amb el propòsit de constituir-se com un òrgan de participació d’aquest col·lectiu, assumint funcions de representació, assessorament i elaboració de propostes en els termes que s’establisca reglamentàriament.

No obstant açò, i a pesar que la nostra ciutat supera el 30% de taxa de dependència de la població major de 64 anys i hi ha temes urgents a tractar i a donar resposta, en el present mandat no s’ha convocat el Consell Municipal.

Per açò, el Grup Municipal de Compromís, urgeix la convocatòria d’aquest òrgan en un termini màxim de dos mesos, i proposa que es revise la seua composició, atès que l’actual és “bastant limitada i deixa fora a agents que treballen diàriament amb aquest col·lectiu”, segons indica el portaveu de Compromís, Natxo Bellido.

“L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reiterat la importància d’instaurar un nou paradigma que considere a les persones majors participants actives d’una societat que integra l’envelliment i que considere a aquestes persones contribuents actius i beneficiaris del desenvolupament”, remarca María José Espuch sobre aquest tema.

Cal recordar sobre aquest tema, que la pròpia Xarxa de Ciutats Amigables amb les Persones Majors aposta per impulsar la participació d’aquest col·lectiu, encoratjant a les persones a participar plenament en la vida de la comunitat familiar a mesura que envelleixen.

Així mateix, planteja la importància de proporcionar oportunitats d’educació i aprenentatge durant el cicle vital, i reconèixer i permetre la participació activa de les persones en les activitats de desenvolupament econòmic, el treball formal i informal i les activitats de voluntariat a mesura que envelleixen, d’acord amb les seues necessitats, preferències i capacitats individuals.

Últimas noticias

Contenido relacionado