20 C
Valencia

Compromís vol retirar els carrers amb el nom de Joan Carles I

El Govern ha aportat al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, un llistat de 15 fulles on apareixen tots els carrers i places de l'Estat amb la denominació Joan Carles I.

- Publicitat -AVL

Segons ha explicat el portaveu de Compromís, Carles Mulet, “amb este llistat, tenim ja l’instrument per a iniciar una campanya per a exigir la retirada d’estes denominacions davant un nom que avergonyeix a qualsevol demòcrata. Este llistat el demanem abans de convertir-se el borbó en un possible pròfug de la justícia, quan ja sol·licitem al Govern que esborrara tot rastre de l’ungit pel dictador com el seu hereu, després de les últimes complicacions judicials pels seus negocis il·lícits. En aquella primera acció vam obtenir la negativa del Govern de PSOE-UP de retirar el nom de Juan Carlos a la base espanyola d’Antàrtida o del vaixell de l’armada”

Obtenir estos llistats per part de l’INE ha sigut el mètode emprat per Mulet per a la seua campanya per a exigir la retirada de nomenclatura franquista encara existent en l’Estat “gràcies a estos llistats, hem pogut remetre més de 5000 requeriments des del Senat per a exigir complir amb la llei de Memòria Històrica i hem aconseguit retirar més de 2000 carrers i símbols en tot l’Estat, en aproximadament més de 600 municipis de totes les CCAA. Ara, la intenció és fer una campanya semblant”

Per al senador valencianista,” més enllà de les conviccions republicanes o monàrquiques, o de la sort que li oferisca a Joan Carles de Borbó en els tribunals, si les seues actuacions han sigut delictives o no, si han prescrit o no els possibles delictes, si li empara o immunitza o no que estos delictes s’hagen comés sent monarca o si aqueixa impunitat és perpètua sent emèrit, ens va tocar assumir la hipoteca franquista del triat per Franco com a cap de l’Estat per a poder passar pàgina en fals, i tancar l’etapa dictatorial, assumir una monarquia d’una família sempre corrupta va ser part del preu a pagar a canvi de la democràcia. Ara s’ha demostrat que Juan Carlos ha sigut corrupte com tots els seus predecessors, i que esta condició segurament la porten en l’ADN. Per això, més enllà de sort judicial, èticament esta persona ha sigut una vergonya i no ens mereixem porten cap carrer ni nom”.

Mulet ha recordat que “malgrat poder actuar com un pròfug amb la connivència del Govern, de poder quedar impune per la seua condició de monarca, ningú dubte s’ha comportat corruptament, actuant de comissionista, defraudant  o carregant a erari públic el manteniment i silenci del seu ampli harem de concubines de tot pelatge. El seu comportament de representació simbòlica no l’ha exercit correctament”

Per a Mulet “Juan Carlos èticament no mereix cap reconeixement ni consideració, la història una vegada superats els complexos i la falsa hagiografia d’esta persona, s’atrevirà segurament a explicar el seu paper còmplice en el colp d’estat del 23F, ara tema tabú. El seu comportament com a cap d’Estat ha estat una vergonya, ha usat el seu càrrec representatiu per a enriquir-se presumptament de manera il·lícita i ens ha fet pagar amb diners públics la seua incontinència sexual, és el moment d’esborrar la seua memòria de tots els espais públics, i ja tenim la manera”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià