8.9 C
Valencia

La Comunitat, candidata a liderar el programa europeu ENI CBC MED, dotat fins a 500 milions euros

El programa, dependent de la Comissió Europea, multiplicarà el seu pressupost i passarà dels 200 milions d'euros a prop de 500 durant el període 2021-2027

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Comunitat Valenciana és una de les regions europees candidates a liderar l’execució del programa europeu ENI CBC MED, dependent de la Comissió Europea, que comptarà amb una dotació de 500 milions d’euros en el període 2021-2027.

Així ho ha anunciat el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, que ha explicat que el pressupost del programa passarà dels 200 milions d’euros de l’actual període 2014-2020 a prop de 500 milions durant el període 2021-2027.

De cara a 2021, ha explicat Calabuig, la Comissió haurà de triar entre la Comunitat i altres regions candidates per a encapçalar l’execució de l’ENI CBC MED. En l’actualitat, la Comunitat Valenciana és, juntament amb Aqaba, a Jordània, una de les regions col·laboradores de Sardenya en el compliment dels objectius d’este pla comunitari.

El delegat del Consell per a la Unió Europea ha destacat la importància que revist la conca mediterrània per als valencians, com demostren, ha considerat, “la casa Mediterrani d’Alacant, el port de València, que és el primer port del Mediterrani, les relacions històriques amb Algèria, i el desenvolupament de sectors tradicionals on la Comunitat és un actor clau, com el tèxtil, agroalimentari, la ceràmica, o el moble”.

- Publicitat -

“La Comunitat Valenciana compta amb una economia oberta, instituts de recerca i desenvolupament avançats, una clara orientació de lluita contra la pobresa i un clar compromís de desenvolupament sostenible, a més de la gestió d’un recurs estrany en la conca mediterrània com l’aigua dolça”, ha afirmat.

Així mateix, Calabuig s’ha referit als 630 migrants arribats al port de València en la flotilla de l’Aquarius el passat 17 de juny, l’acolliment del qual ha considerat “una magnífica expressió de solidaritat de les administracions, les ONG i els ciutadans”.

- Publicitat -

En este sentit, ha insistit en la necessitat que els 13 estats que formen part del programa promoguen “la política europea de cooperació per al desenvolupament real d’Àfrica”, un dels objectius fonamentals del pla ENI CBC MED, juntament amb uns altres com la integració en el programa europeu del Marroc i Algèria.

Un programa per a impulsar la cooperació en la conca del Mediterrani
El programa europeu ENI CBC MED està dissenyat com un instrument financer entre els objectius del qual destaca l’impuls d’una bona política de veïnatge, i la millora de les vies de cooperació entre territoris fronterers, amb vista a finançar projectes de cooperació en la conca del Mediterrani.

A través del programa ENI CBC MED es financen projectes de cooperació centrats, en desenvolupament socioeconòmic, la investigació, la inclusió social i la lluita contra la pobresa i la deterioració mediambiental. Els projectes han d’incloure almenys a tres dels països mediterranis participants. En la primera convocatòria, llançada en 2017, ha participat un total de 75 entitats valencianes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,316FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià