6:01 pm - Friday, 29 May 2020

Igualtat triplica en tres anys les inspeccions a centres del sistema de protecció a la infància i adolescència

- Publicidad -Reciplasa

El 96% de les inspeccions realitzades s'han fet a petició dels òrgans de direcció de la Conselleria

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El nombre d’inspeccions realitzades des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a centres que formen part del sistema de protecció a la infància i l’adolescència s’ha triplicat en tres anys, sent la majoria, realitzades a instàncies de la mateixa Administració.

Durant 2017 el Servei d’Acreditació i Inspecció de Centres i Serveis va realitzar un total 24 inspeccions a centres de persones menors, quantitat que supera àmpliament les 7 realitzades fa tres anys.

De les 24 inspeccions realitzades a centres de menors durant l’any passat, 9 corresponen a centres de la província d’Alacant, 6 a la província de Castelló i 9 a la de València.
El 96% de les inspeccions realitzades a estos centres s’han dut a terme a instàncies de la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La resta han sigut realitzades per a comprovació de requeriments de la Conselleria.

Ampliació de la plantilla
Els pressupostos de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 2017 van incloure la dotació econòmica necessària per a la creació de deu llocs més en el Servei d’Acreditació i Inspecció de Centres i Serveis de la Conselleria, que fins a este any comptava amb deu persones. Llocs que es van cobrir amb professionals de llarga trajectòria en la Conselleria, després d’un procés públic de selecció.

D’esta manera, el servei disposa actualment de 20 professionals, complint així amb la ràtio establida en la Llei 5/1997, de 25 de juny, que regula el sistema de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que marca un inspector per cada 250.000 habitants.

Per primera vegada, i quasi 20 anys després de l’aprovació de la Llei, la Inspecció de Serveis Socials compta amb la dotació d’efectius que marca la normativa, imprescindible per a vetlar pels drets de les persones ateses en el sistema valencià de serveis socials.

L’àmbit d’actuació del citat servei s’estén en l’actualitat a un total de 1.564 centres, és a dir, tots els centres socials autoritzats tant públics com privats, i la seua missió és garantir que les prestacions que reben les persones ateses reuneixen les característiques i qualitat establides en la normativa. Així mateix, estos professionals investiguen l’existència de centres que no compten amb l’autorització preceptiva.

Cal recordar que el citat servei comptava, a l’inici d’esta legislatura, amb huit persones per a tot el territori de la Comunitat Valenciana. Amb l’objectiu de millorar el control ordinari de la xarxa de centres, en un primer moment es van rescatar dues places que estaven realitzant altres funcions passant a comptar amb deu llocs en el servei.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Les tres escoletes infantils municipals de Castelló obriran prorrogant uns serveis finalitzats per contracte en 2018

La gestió de les tres escoletes infantils municipals de l'ajuntament, 'Biberons, Chupetes i Peücs' es preveu que seguisca en mans de la mateixa empresa...

Més personal, més neteja, recursos i temps són les “exigències” bàsiques de l’Atenció Primària a la Conselleria davant la COVID-19

El Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana elabora un document amb 16 punts de millora per a afrontar la desescalada.

Ferit un motorista en un accident en una carretera de Xixona

Un home de 58 anys va resultar ferit este dijous en patir un accident mentre circulava amb moto per una carretera a l'altura de Xixona.

Una explosió destrossa un local i tomba un mur a Alacant

L'explosió es va originar per causes que es desconeixen i els tècnics han verificat que no existeix risc estructural.

Una empresa d’Onda es reinventa i guanya la batalla a la crisi del coronavirus

L'empresa de confecció ha passat de produir xandalls d'uniformes escolars a cosir 5.000 bates sanitàries setmanals.

Esta publicació està disponible en : Valencià