La comunitat musulmana de Vila-real comparteix amb els veïns un ‘Iftar’ o ruptura del dejuni

Prop d'un centenar de persones participen en aquest cas d'acostament interreligiós que pretén consolidar-se en els pròxims anys

El Ramadà o mes del dejuni dels musulmans arriba a la seua recta final. Les comunitats islàmiques de tot el món dejunen des de l’alba fins a l’ocàs durant 29 o 30 dies en aquest mes sagrat en el qual es commemora la revelació de l’Alcorà, llibre sagrat d’aquesta religió. Per aquest motiu, els musulmans i musulmanes de Vila-real han organitzat hui al carrer Sant Bàrbar, vial en el qual se situa una de dues mesquites de la ciutat, un Iftar o ruptura del dejuni obert als veïns de la ciutat per a acostar el sentit d’aquesta celebració; el de connexió amb la comunitat, la solidaritat amb el qual menys té, la fe i l’espiritualitat.

Rovira  

Des del col·lectiu asseguren que pretenen asseure precedent i consolidar aquesta iniciativa en els anys pròxims. “El que volem és canviar a visió que es té de nosaltres, acostar la nostra religió i mostrar que som persones obertes que volen compartir les seues tradicions amb els veïns de la seua ciutat”. En el ‘Iftar‘ es degustaran plats típics d’aquestes dates preparats per persones de la comunitat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela