La Comunitat rebrà 50.000 dosi de la vacuna de Moderna contra la COVID19

Permetrà accelerar al procés de vacunació. La nova vacuna s'administra a dues dosis amb un interval de 28 dies i es manté a -20é.

AVL

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat “molt positivament” la decisió d’aprovar esta nova vacuna i ha assegurat que la Comunitat Valenciana “està preparada per a la seua administració a penes arriben les primeres dosis” que, previsiblement, serà la setmana vinent.

Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosi d’esta segona vacuna autoritzada. Això permetrà “accelerar el procés de vacunació en els primers estadis” que són les Residències i els sanitaris de primera línia COVID-19, segons la consellera.

Un procés que, en finalitzar el dia d’ahir, s’havia completat ja en 125 residències de la Comunitat Valenciana i que es veurà sensiblement accelerat en els pròxims dies. En este sentit, Sanitat manté el seu pla perquè dilluns que ve estiguen vacunats usuaris i treballadors de totes les residències lliures de coronavirus de la Comunitat Valenciana.

Esta vacuna, desenvolupada per Moderna, vaig prevenir la malaltia causada per SARS-*CoV-2 en persones a partir dels 18 anys. S’administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigeix la seua refrigeració a 20 graus sota zero.

L’autorització de la vacuna de Moderna es basa en un assaig clínic pivotal doble-cec (s’administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s’impedisca la seua identificació a simple vista), aleatoritzat, enfront de placebo, que va incloure a més de 30.000 adults majors de 18 anys que van ser vacunats amb dos dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies.

En l’anàlisi intermèdia dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, la qual cosa va permetre estimar una eficàcia vacunal del 94,1%.

- Advertisement -
CatalanSpanish