13.1 C
Valencia

La Comunitat se situa al capdavant d’Espanya i Europa en nombre de projectes d’R+D+i finançats per la CE en la convocatòria Instrument Pyme

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Comunitat Valenciana se situa al capdavant d’Espanya i de la resta de regions europees amb 4 projectes amb un alt contingut innovador i desenvolupat per empreses disruptives i amb una forta ambició de créixer a escala global. Aquests projectes han suposat inversions superiors a 6,5 milions d’euros amb una ajuda europea del 70%.

La convocatòria Instrumente Pime, inclosa dins del Programa Operatiu H2020, es divideix en tres fases. En la primera les pimes reben finançament per a estudiar la viabilitat científica o tècnica i el potencial comercial de la seua idea a fi de desenvolupar un projecte innovador. Un resultat positiu d’aquesta primera fase és molt important perquè l’empresa puga sol·licitar nou finançament en el marc de les fases següents.

En la segona fase, i més exigent, es recolza la recerca i el desenvolupament de proves, prototips o processos innovadors pilot per a acostar el projecte cap a la fase de mercat. En l’última fase no hi ha finançament directe, sinó que se li facilita a l’empresa l’accés a capital privat i a entorns facilitadors en matèria d’innovació.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ajuda a les pimes a participar en la convocatòria Instrumente Pime amb assessorament especialitzat, seminaris i tallers per a l’elaboració de projectes així com amb una línia de subvencions perquè aquestes puguen sufragar els costos de preparació de propostes.

- Publicitat -

Aquest matí la directora general del IVACE, Júlia Company, ha inaugurat a Alacant un taller informatiu on experts i empreses beneficiaris de la convocatòria europea han presentat casos d’èxit.

Company ha destacat l’elevada taxa de participació i èxit de la Comunitat valenciana dins del programa marque H2020 en el període 2014-2016 respecte al programa anterior.

- Publicitat -

“Hem recuperat pes sobre el conjunt de l’Estat, passant d’unes tornades econòmiques del 6,5%, al 7,7% sobre el total nacional, la qual cosa ens acosta cada vegada més a l’objectiu marcat per a l’any 2020 d’aconseguir una taxa de tornada econòmica el més proper possible al 10%”.

En aquest sentit, la titular del IVACE ha ressaltat que, per primera vegada, les pimes de la Comunitat superen en volum de tornada a la resta d’agents participants en H2020 (universitats i centres de recerca), amb 50 milions d’euros de fons rebuts en aquests tres anys

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià