09:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat se situa al capdavant d’Espanya i Europa en nombre de projectes d’R+D+i finançats per la CE en la convocatòria Instrument Pyme

La Comunitat Valenciana se situa al capdavant d’Espanya i de la resta de regions europees amb 4 projectes amb un alt contingut innovador i desenvolupat per empreses disruptives i amb una forta ambició de créixer a escala global. Aquests projectes han suposat inversions superiors a 6,5 milions d’euros amb una ajuda europea del 70%.

La convocatòria Instrumente Pime, inclosa dins del Programa Operatiu H2020, es divideix en tres fases. En la primera les pimes reben finançament per a estudiar la viabilitat científica o tècnica i el potencial comercial de la seua idea a fi de desenvolupar un projecte innovador. Un resultat positiu d’aquesta primera fase és molt important perquè l’empresa puga sol·licitar nou finançament en el marc de les fases següents.

En la segona fase, i més exigent, es recolza la recerca i el desenvolupament de proves, prototips o processos innovadors pilot per a acostar el projecte cap a la fase de mercat. En l’última fase no hi ha finançament directe, sinó que se li facilita a l’empresa l’accés a capital privat i a entorns facilitadors en matèria d’innovació.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ajuda a les pimes a participar en la convocatòria Instrumente Pime amb assessorament especialitzat, seminaris i tallers per a l’elaboració de projectes així com amb una línia de subvencions perquè aquestes puguen sufragar els costos de preparació de propostes.

Aquest matí la directora general del IVACE, Júlia Company, ha inaugurat a Alacant un taller informatiu on experts i empreses beneficiaris de la convocatòria europea han presentat casos d’èxit.

Company ha destacat l’elevada taxa de participació i èxit de la Comunitat valenciana dins del programa marque H2020 en el període 2014-2016 respecte al programa anterior.

“Hem recuperat pes sobre el conjunt de l’Estat, passant d’unes tornades econòmiques del 6,5%, al 7,7% sobre el total nacional, la qual cosa ens acosta cada vegada més a l’objectiu marcat per a l’any 2020 d’aconseguir una taxa de tornada econòmica el més proper possible al 10%”.

En aquest sentit, la titular del IVACE ha ressaltat que, per primera vegada, les pimes de la Comunitat superen en volum de tornada a la resta d’agents participants en H2020 (universitats i centres de recerca), amb 50 milions d’euros de fons rebuts en aquests tres anys

Últimas noticias

Contenido relacionado