18:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat Valenciana, convidada del setè Festival de Música Antiga dels Pirineus

El Festival de Música Antiga dels Pirineus ha presentat a Barcelona la setena edició, en la qual la Comunitat Valenciana està convidada. El festival es celebra de l’1 de juliol al 27 d’agost en 43 municipis del Pirineu pertanyents a les comarques d’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Andorra, El Berguedà, La Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Alta Cerdanya.

En total, seran 49 concerts i 42 activitats complementàries, exposicions, visites guiades, activitats didàctiques, etc.

Els valencians que actuaran al festival són el Cor de la Generalitat, la cantant Mara Aranda, la formació Lucentum XVI i la Capella de Ministrers.

El director general de l’IVC ha declarat “entre les diferents mesures que té l’IVC per tal de propiciar la internacionalització de la música valenciana està el de facilitar el coneixement dels grups musicals professionals valencians en fires i festivals de caire internacional. És per això que enguany hem facilitat la presència i actuacions de quatre importants formacions musicals valencianes en una trobada musical tant significativa com el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP) que es realitza en ciutats franceses, andorranes i catalanes”.

Aquesta estratègia d’internacionalització naix arran de les mesures del Pla Estratègic “Fes cultura” i donarà visibilitat i projecció a la música antiga i barroca de la Comunitat Valenciana molt més enllà de les nostres fronteres.

A la presentació d’avui també han estat presents Albert Batalla, alcalde de La Seu d’Urgell, Ramón Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Josep Maria Dutrèn, director del festival i Xavier Díaz director de l’Institut Català d’Empreses Culturals.

Últimas noticias

Contenido relacionado