La Comunitat Valenciana s’absté en el CPFF per ser la “pitjor finançada”

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha tingut en compte que l'Estat ha "apuntat maneres" en "la primera possibilitat" de treballar en assumptes demandats per "tota la societat civil valenciana", tals com la flexibilització del dèficit

El conseller d’Hisenda de la Comunitat Valenciana, Vicent Soler, ha explicat que la seua comunitat ha sigut l’única que s’ha abstingut en la votació del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) a causa que és “l’autonomia pitjor finançada d’Espanya“.

No obstant açò, Soler ha assenyalat, en declaracions posteriors al CPFF, que ha eixit “molt satisfet de la reunió” ja que suposa “un pas important” en la relació del Govern central amb les comunitats que, al seu judici, afavoreix una concepció “més autonomista” de l’Estat.

En este sentit, Soler ha tingut en compte que l’Estat ha “apuntat maneres” en “la primera possibilitat” de treballar en assumptes demandats per “tota la societat civil valenciana“, tals com la flexibilització del dèficit, prioritzant la distribució a les autonomies.

El conseller ha esmentat que durant la reunió s’ha dirigit al conseller d’Hisenda de Galícia, Valeriano Martínez, al fil que si la Comunitat Valenciana tinguera el mateix finançament que la Xunta, li suposarien “2.500 milions d’euros més a l’any” i, amb açò, “no hi hauria dèficit”.

Per açò, encara que ha reconegut “aplaudir el nou tarannà” del Govern en l’assumpte de la distribució vertical de recursos a les comunitats, a la Comunitat Valenciana és “clarament insuficient”.

Un altre assumpte que Soler ha esmentat en el CPFF és “la cerca de la lògica” referent a la “harmonització fiscal”, i que s’ha trobat en el cas que “les magnituds econòmic financeres” han d’estar d’acord amb el pes relatiu de cada administració autonòmica en la despesa pública de l’Estat.

CatalanSpanish