21 C
Valencia

Convalidat a Les Corts el decret sobre VTC amb l’únic vot en contra de Cs

Cs s'ha oposat, el decret llei del Consell que regula el servici de transport públic de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC), que estableix l'obligació de contractar amb una antelació d'almenys 15 minuts i compta amb una moratòria de dos mesos per motius tècnics

- Publicitat -AVL

La diputació permanent de Les Corts ha convalidat, amb el vot a favor de tots els grups llevat de Ciudadanis (Cs), que s’ha oposat, el decret llei del Consell que regula el servici de transport públic de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC), que estableix l’obligació de contractar amb una antelació d’almenys 15 minuts i compta amb una moratòria de dos mesos per motius tècnics.

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha justificat la urgència de la normativa davant la “distorsió” del mercat i el fet que els VTC “operen com a taxis” però sense veure’s sotmesos a les restriccions, la qual cosa genera un escenari de “competència desigual”. A més, ha subratllat que a la Comunitat s’ha aconseguit donar una solució en un context “pacífic, cosa que no ha passat a altres comunitats”.

- Advertisement -

En el torn a favor, la socialista Mercedes Caballero ha valorat que s’haja resolt “una distorsió que podia haver derivat en conflictivitat” i el text “tracta d’acontentar les dos parts i establir un equilibri”.

La diputada de Podem Beatriu Gascó ha assenyalat que encara que el decret “no compleix del tot la finalitat en desplaçar als ajuntaments algunes de les responsabilitats que correspondrien a la Generalitat”, la qual cosa planteja el risc que hi haja finalment una regulació “heterogènia i confusa”, o no s’ha utilitzat per a assegurar la ràtio 1/30, estan a favor davant la necessitat de posar orde en el sector.

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha qüestionat que s’haja volgut plantejar el debat com “un enfrontament irreconciliable entre el sector del taxi i les VTC, entre diferents models de negoci, entre la modernitat i el que és vell” perquè del que s’està parlant és del transport públic discrecional i el taxi té la seua activitat controlada però els cotxes VTC no, encara que “quasi s’ha venut encobert com un servici de taxi”.

PP: UNA NORMA “INÚTIL I INTRANSCENDENT”
El ‘popular’ Alfredo Castelló ha criticat les “bandades” del Consell a l’hora de regular el taxi al llarg de la legislatura i la “incongruència” que en la llei del taxi “les competències locals desapareixien i ara pot haver-hi 8.100 regulacions a Espanya”. Ha afirmat que voten a favor de la convalidació perquè el decret no modifica “absolutament res” respecte al que va promulgar el ministre de Foment, José Luis Ábalos, facultant a les comunitats a regular aquesta qüestió.

Per la seua banda, la portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, també ha criticat que el ministre es llevara el tema de damunt i el derivara a les comunitats, i ha criticat que puga haver-hi a Espanya 17 regulacions diferents i fins i tot una per municipi, un “desgavell absolutament irresponsable”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.
- Advertisement -

: Valencià