Insten a la ciutadania a evitar desplaçaments per a visitar els municipis amb neu de la Comunitat Valenciana

La Delegació demana extremar la prudència pels efectes del temporal Filomena en grans vies de la Comunitat Valenciana i recorda que no es poden visitar municipis confinats com Alcoi.

La Delegació del Govern insta a la ciutadania de la Comunitat Valenciana a evitar en les pròximes hores i dies desplaçaments innecessaris per a visitar els municipis amb neu de la Comunitat Valenciana. La crida es realitza després de comprovar que a l’interior de la província d’Alacant ja han començat a acudir persones per a visitar localitats nevades. Per això, s’insta a extremar la prudència, perquè els efectes del temporal continuaran les pròximes hores. De fet, per a demà dissabte s’esperen vents costaners i fort onatge en el litoral de la Comunitat Valenciana i Balears, així com en les costes gallegues i asturianes.

La Delegació recorda que el 7 de gener van entrar en vigor les noves restriccions sanitàries i el confinament de 29 municipis per ordre de la Generalitat Valenciana. Per això, la Delegació adverteix que totes les persones que acudisquen a ciutats confinades amb neu, com és el cas del terme municipal d’Alcoi, seran sancionades per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Pel que respecta al temporal, la situació està controlada en la Comunitat Valenciana i des d’ahir les tres subdelegacions d’Alacant, Castelló i València treballen en coordinació amb la resta d’administracions, Guàrdia Civil i Creu Roja per a garantir la seguretat i evitar incidents.

En relació a l’emborsament en l’A-31, a l’altura del quilòmetre 187 sentits Madrid, en el terme municipal de Villena, s’han comptabilitzat la presència d’uns 300 vehicles (tots pesats i de més 3.500 quilograms). Per a això s’ha habilitat una zona en el Polígon Bulilla de Villena, que compta amb una capacitat per a uns 2.500 vehicles. S’ha activat el protocol amb Creu Roja per a comprovar les necessitats de les persones que es troben en el lloc i entregar aliments i begudes en cas que fora necessari. A les 10.30 hores d’aquest matí s’ha obert el trànsit, direcció València.

Mentrestant, a la província de Castelló, des de les 18.00 hores d’ahir fins a les 08.00 hores de hui s’han registrat diverses incidències, tant en zona de la A-23, especialment en el port del Ragudo, en tots dos sentits i en el límit amb Terol. També s’ha actuat en els ports de Querol i Torremiró per la intensitat de les nevades.

D’esta manera, a les comarques de Castelló s’han produït restriccions de circulació, bàsicament a vehicles pesants (nivells grocs) i fins i tot a turismes per l’exigència de cadenes (nivell roig) en totes dos zones d’interior nord i sud.

També s’han dut a terme emborsaments de vehicles pesants, sent significatius en l’A-23, on hi han hagut fins a uns 100 camions en travessia de Barraques, sentit Sagunt, i altres 100 sentit Teruel, en concret, en el polígon l’esperança de Segorbe. Tots han estat atesos i s’han desplaçat patrulles per a facilitar medicació a conductors que seguien tractaments mèdics.

Des de primera hora del matí de hui, s’ha establit un comboi d’evacuació dels vehicles embutxacats en tots dos sentits, seguint-se en estos moments l’operativa. Mentrestant, en la zona de N-232 no han sigut significatius els emborsaments per l’escàs trànsit registrat.

A la província de València, la majoria d’incidències s’han registrat en l’A-3 pel tall de l’autovia per a vehicles pesants davant la impossibilitat de passar de província pels efectes de Filomena. La mesura s’ha pres per a evitar el col·lapse d’esta via en comunitats autònomes limítrofes amb la Comunitat Valenciana i que centenars de camions quedaren atrapats. La subdelegació del Govern a València ha contactat amb la patronal de transportistes per a demanar col·laboració i que, en la mesura que siga possible, els camions deixen de circular en les pròximes hores, tornen a les seues bases i no inicien viatges programats fins que el temporal remeta.

En les vies que discorren per les comarques de València s’han realitzat emborsaments i desemborsaments de camions, periòdics, per a mantindre la capacitat d’estes àrees. A més, la demarcació de Carreteres de l’Estat ha incrementat mitjans d’altres sectors per a reforçar la neteja en l’A-3 davant la previsió de nivell meteorològic roig. Al llarg del matí la neu ha caigut de manera feble a l’interior de la província. A partir de les pròximes hores, la previsió meteorològica indica que les nevades poden ser més importants.

El passat 6 de gener, davant l’arribada de Filomena, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, va desplegar 53 màquines llevaneu de la Demarcació de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, 6.335 tones de clorur sòdic (sal) i 1.003.000 litres de salmorra per a fer front a les nevades previstes estos dies.

CatalanSpanish