20 C
Valencia

La Comunitat Valenciana rep 449,6 milions del primer tram del Fons Covid-19

El BOE publica hui l'ordre ministerial que recull la distribució d'estos recursos, que es reparteixen per criteris sanitaris i de població.

- Publicitat -AVL

El BOE ha publicat hui l’ordre ministerial d’Hisenda que determina el repartiment del primer tram de 6.000 milions del Fons COVID-19, dotat amb un total de 16.000 milions d’euros perquè les Comunitats Autònomes financen l’impacte de la pandèmia i es compense la reducció dels ingressos autonòmics per la menor activitat econòmica.

El Fons COVID està format per quatre trams que tenen en compte les necessitats de finançament en matèria de sanitat, educació i de minvament d’ingressos. El tram aprovat hui és el primer dels dos que es distribuiran entre els territoris seguint criteris representatius de la despesa sanitària i que sumen més de la meitat del fons amb 9.000 milions.

El primer tram de 6.000 milions repartit hui té en compte l’impacte del virus en les comunitats, de manera que en la distribució computen els ingressos UCI (30%); els pacients hospitalitzats (25%); les PCR totals realitzades (10%), així com la població protegida equivalent (35%). Les variables sanitàries són les registrades fins al 30 d’abril.

El segon tram del fons aconseguirà els 3.000 milions i s’abonarà al novembre

Els criteris de repartiment es basaran en els ingressos UCI (25%); els pacients hospitalitzats (20%); les proves PCR totals realitzades (10%); i en la població protegida equivalent (45%).

Les variables sanitàries seran les notificades a 31 d’octubre, la qual cosa permetrà avaluar l’impacte de la pandèmia en els pròxims mesos per a fer el repartiment en funció del seu impacte.

El tercer tram està associat a l’educació amb 2.000 milions d’euros, que es transferirà al setembre, mes en què comença el curs escolar.

Estos recursos es repartiran conforme a la població de 0 a 16 anys (80%) i a la població de 17 a 24 anys (20%).

Finalment, el quart tram del fons està dotat amb 5.000 milions d’euros i es repartirà al desembre a les CCAA de règim comú per a compensar els menors ingressos per la reducció de l’activitat econòmica. D’este tram es reserven 800 milions que es distribuiran d’acord amb criteris associats a l’impacte pressupostari en l’àmbit del transport públic.

El Fons COVID-19 suposa la transferència més gran de recursos del Govern central a les Comunitats Autònomes al marge del sistema de finançament. Es tracta d’un fons no reembossable que les comunitats no han de retornar i no genera més deute ni interessos a les regions, ja que el cost l’assumeix l’Estat.

Amb esta mesura el Govern garanteix que les comunitats tinguen recursos per a fer front a l’impacte de la pandèmia i poder prestar serveis públics de qualitat. D’esta manera, el Govern fa un pas més en la seua estratègia de no deixar a ningú arrere, incloses les administracions territorials.

El Fons COVID-19 se suma a altres recursos ja aprovats pel Govern per a finançar a les administracions autonòmiques. En concret, les comunitats rebran este any del sistema de finançament la xifra rècord de 115.887 milions, un 7,3% més que en 2019, la qual cosa suposa 7.907 milions més.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià