La Comunitat Valenciana rebrà 31,2 milions del Govern per a ajudes a eficiència energètica en empreses

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat

Europa Press
Castelló DLP Benicàssim

La Comunitat Valenciana rebrà un total de 31,19 milions d’euros del Ministeri de Transició Ecològica per a la concessió d’ajudes a les indústries que duguen a terme mesures d’eficiència energètica en els seus processos productius, com publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquestes subvencions seran gestionades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i pretenen reforçar “significativament” les que l’Ivace desenvolupa en el mateix àmbit. Seran cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) dins del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020.

Rovira  

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat.

En la convocatòria es recolzaran actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia final.

Les ajudes promouran inversions en substitució d’equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica o la millor tecnologia disponible. La intenció és disminuir el consum energètic i les emissions de CO₂ de les instal·lacions industrials.

Paral·lelament, aquestes subvencions donaran suport a la implantació de sistemes de gestió energètica que permeten racionalitzar i optimitzar el consum energètic. L’Ivace compta amb línies de suport per a facilitar la introducció de mesures d’eficiència energètica en les empreses, a la qual se sumarà la dotada amb fons estatals.

El sector industrial representa entorn del 32% del consum total d’energia que es produeix a la Comunitat. Per açò, la factura energètica de les empreses representa un dels principals gastos dins de l’estructura de costos, i repercuteix directament en la seua competitivitat, com ha destacat el conseller d’Economia, Rafa Climent.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela