18.9 C
Valencia

La Comunitat Valenciana rebrà 31,2 milions del Govern per a ajudes a eficiència energètica en empreses

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat

- Publicitat -AVL

La Comunitat Valenciana rebrà un total de 31,19 milions d’euros del Ministeri de Transició Ecològica per a la concessió d’ajudes a les indústries que duguen a terme mesures d’eficiència energètica en els seus processos productius, com publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquestes subvencions seran gestionades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i pretenen reforçar “significativament” les que l’Ivace desenvolupa en el mateix àmbit. Seran cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) dins del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020.

- Advertisement -

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat.

En la convocatòria es recolzaran actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia final.

Les ajudes promouran inversions en substitució d’equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica o la millor tecnologia disponible. La intenció és disminuir el consum energètic i les emissions de CO₂ de les instal·lacions industrials.

Paral·lelament, aquestes subvencions donaran suport a la implantació de sistemes de gestió energètica que permeten racionalitzar i optimitzar el consum energètic. L’Ivace compta amb línies de suport per a facilitar la introducció de mesures d’eficiència energètica en les empreses, a la qual se sumarà la dotada amb fons estatals.

El sector industrial representa entorn del 32% del consum total d’energia que es produeix a la Comunitat. Per açò, la factura energètica de les empreses representa un dels principals gastos dins de l’estructura de costos, i repercuteix directament en la seua competitivitat, com ha destacat el conseller d’Economia, Rafa Climent.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià