La Comunitat Valenciana rebrà 31,2 milions del Govern per a ajudes a eficiència energètica en empreses

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat

La Comunitat Valenciana rebrà un total de 31,19 milions d’euros del Ministeri de Transició Ecològica per a la concessió d’ajudes a les indústries que duguen a terme mesures d’eficiència energètica en els seus processos productius, com publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquestes subvencions seran gestionades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i pretenen reforçar “significativament” les que l’Ivace desenvolupa en el mateix àmbit. Seran cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) dins del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020.

Podran accedir grans, xiquetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat.

En la convocatòria es recolzaran actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia final.

Les ajudes promouran inversions en substitució d’equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica o la millor tecnologia disponible. La intenció és disminuir el consum energètic i les emissions de CO₂ de les instal·lacions industrials.

Paral·lelament, aquestes subvencions donaran suport a la implantació de sistemes de gestió energètica que permeten racionalitzar i optimitzar el consum energètic. L’Ivace compta amb línies de suport per a facilitar la introducció de mesures d’eficiència energètica en les empreses, a la qual se sumarà la dotada amb fons estatals.

El sector industrial representa entorn del 32% del consum total d’energia que es produeix a la Comunitat. Per açò, la factura energètica de les empreses representa un dels principals gastos dins de l’estructura de costos, i repercuteix directament en la seua competitivitat, com ha destacat el conseller d’Economia, Rafa Climent.

CatalàEspañol