La Comunitat Valenciana incrementa un 20% les seues exportacions a Japó en el primer quadrimestre de l’any

La signatura de l'acord de lliure comerç entre Europa i Japó eliminarà els aranzels i incrementarà els intercanvis comercials

exportacions a Japó

La Comunitat Valenciana ha fet exportacions a Japó de productes per valor de 36,85 milions d’euros en el primer quadrimestre de l’any – últims dades disponibles-, el que representa un destacat increment del 20,36% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públics per Ivace Internacional.

La directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, María Dolores Parra, ha destacat l’oportunitat d’augmentar les nostres exportacions al mercat nipó després de la recent signatura de l’acord de Lliure Comerç entre Europa i Japó.

L’acord segellat a Tòquio entre la UE i Japó, crea un espai de lliure comerç amb l’eliminació d’aranzels en el 99% de les importacions de productes japonesos i en el 94% de les exportacions europees a l’arxipèlag. Ambdues potències culminen un llarg procés de negociacions iniciat en 2013, encara que per a l’entrada en vigor del pacte encara són necessaris alguns tràmits i el procés podria allargar-se.

“Japó és un mercat madur i complicat per la distància geogràfica i cultural però és important seguir insistint en la introducció dels nostres productes. Existeix una bona valoració de la nostra oferta i és un mercat que ofereix oportunitats”, ha assenyalat Parra.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que les empreses valencianes compten amb un actiu important per a accedir al mercat nipó com és la xarxa de recolze en l’exterior.

“Comptem amb una antena a Japó des de la qual desenvolupem serveis personalitzats a les empreses valencianes en forma de viatges de prospecció, sondejos de mercat, presentació de producte a açò s’afegeix la possibilitat de realitzar contactes amb importadors interessats en els nostres productes que ens visiten en el marc de missions inverses”, ha explicat.

Desglosse per productes

Per productes, el calçat és el sector més exportat a Japó, amb un valor de 8,6 milions d’euros. Li segueixen els productes ceràmics, amb 3 milions d’euros; en tercer lloc se situen els vins i begudes, amb 2,55 milions d’euros seguit de sucs i extractes vegetals, amb 2,29 milions d’euros.

En cinquè lloc se situen les conserves vegetals, amb 2,28 milions d’euros i a continuació els olis essencials i articles de perfumeria amb un valor de 2,13 milions d’euros. Este és precisament un dels capítols que registren un major dinamisme, xifrat en un 1500%.

També destaca l’ascens de les exportacions de moble i il·luminació, que creix un 94% en el primer quadrimestre amb 1,3 milions d’euros. Les manufactures de ferro i acer també registra un dels majors augments xifrat en un 1105% en aconseguir els 1,16 milions d’euros. En el cas de les conserves vegetals, l’ascens es xifra en un 61% i en un 34% els productes ceràmics.

Publicitat