9.8 C
Valencia

La Comunitat Valenciana incrementa un 20% les seues exportacions a Japó en el primer quadrimestre de l’any

La signatura de l'acord de lliure comerç entre Europa i Japó eliminarà els aranzels i incrementarà els intercanvis comercials

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Comunitat Valenciana ha fet exportacions a Japó de productes per valor de 36,85 milions d’euros en el primer quadrimestre de l’any – últims dades disponibles-, el que representa un destacat increment del 20,36% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públics per Ivace Internacional.

La directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, María Dolores Parra, ha destacat l’oportunitat d’augmentar les nostres exportacions al mercat nipó després de la recent signatura de l’acord de Lliure Comerç entre Europa i Japó.

L’acord segellat a Tòquio entre la UE i Japó, crea un espai de lliure comerç amb l’eliminació d’aranzels en el 99% de les importacions de productes japonesos i en el 94% de les exportacions europees a l’arxipèlag. Ambdues potències culminen un llarg procés de negociacions iniciat en 2013, encara que per a l’entrada en vigor del pacte encara són necessaris alguns tràmits i el procés podria allargar-se.

“Japó és un mercat madur i complicat per la distància geogràfica i cultural però és important seguir insistint en la introducció dels nostres productes. Existeix una bona valoració de la nostra oferta i és un mercat que ofereix oportunitats”, ha assenyalat Parra.

- Publicitat -

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que les empreses valencianes compten amb un actiu important per a accedir al mercat nipó com és la xarxa de recolze en l’exterior.

“Comptem amb una antena a Japó des de la qual desenvolupem serveis personalitzats a les empreses valencianes en forma de viatges de prospecció, sondejos de mercat, presentació de producte a açò s’afegeix la possibilitat de realitzar contactes amb importadors interessats en els nostres productes que ens visiten en el marc de missions inverses”, ha explicat.

Desglosse per productes
- Publicitat -

Per productes, el calçat és el sector més exportat a Japó, amb un valor de 8,6 milions d’euros. Li segueixen els productes ceràmics, amb 3 milions d’euros; en tercer lloc se situen els vins i begudes, amb 2,55 milions d’euros seguit de sucs i extractes vegetals, amb 2,29 milions d’euros.

En cinquè lloc se situen les conserves vegetals, amb 2,28 milions d’euros i a continuació els olis essencials i articles de perfumeria amb un valor de 2,13 milions d’euros. Este és precisament un dels capítols que registren un major dinamisme, xifrat en un 1500%.

També destaca l’ascens de les exportacions de moble i il·luminació, que creix un 94% en el primer quadrimestre amb 1,3 milions d’euros. Les manufactures de ferro i acer també registra un dels majors augments xifrat en un 1105% en aconseguir els 1,16 milions d’euros. En el cas de les conserves vegetals, l’ascens es xifra en un 61% i en un 34% els productes ceràmics.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià