jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat Valenciana es fa present a Fitur

La vicepresidenta ha destacat “l’aposta del Consell per un turisme de qualitat, inclusiu, responsable i sostenible en el qual les persones siguen el més important”, i ha assenyalat que per a aconseguir aquest objectiu “comptem amb la col·laboració de les entitats amb les quals ens sentim molt còmodes treballant perquè són els qui millor coneixen les necessitats de la ciutadania”.

Oltra ha indicat que el turisme accessible és una tasca “transversal i multidisciplinària que permet enfocar l’accessibilitat des d’una perspectiva universal, amb un disseny de major qualitat i vàlid per a l’ús de totes les persones. Incorporar una perspectiva inclusiva en el disseny dels espais públics és fonamental per a viure de forma plena, perquè moltes més persones tinguen l’opció de poder visitar-nos i conèixer nous llocs de la nostra terra”.

La vicepresidenta ha assenyalat que la guia “La Comunitat també per a la teua’ constitueix una “iniciativa pionera” que donarà a conéixer a les agències i a tot el sector les moltes possibilitats que existeixen a la Comunitat Valenciana, “amb noves perspectives de negocis especialitzats que conquisten a un públic diferent que requereix altres ofertes”.

La guia, a més, d’oferir a les persones amb diversitat funcional rutes i destinacions turístiques sense barreres, pot ser una eina molt útil per al sector de les persones majors que segueix creixent i que amb aquesta guia podran conéixer amb detall els llocs on poden accedir amb facilitat.

Oltra ha destacat que a la Comunitat “estem compromesos amb els valors universals dels drets de totes les persones, amb un entorn on els espais siguen accessibles i on la inclusió siga plena”, i ha felicitat a COCEMFE-CV per aquesta iniciativa i pel seu treball per a fer possible “aqueix món on totes i tots som importants”.

Per la seua banda, el president de COCEMFE CV, Javier Segura, ha assenyalat el caràcter inclusiu de ‘La Comunitat també per al teu’, “pensat perquè totes persones puguen gaudir de la riquesa cultural i natural de la Comunitat Valenciana en igualtat de condicions, a través de l’eliminació de barreres arquitectòniques i la implantació de millores d’accessibilitat”.

La guia pionera de rutes turístiques inclusives arreplega 5 rutes, 3 a València, 1 a Castelló i 1 a Alacant, amb informació d’utilitat sobre aparcaments reservats i altres qüestions d’accessibilitat, plànols dels itineraris accessibles, detalls d’horaris i dades sobre els recursos de cada ruta, amb recomanacions específiques per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

Durant la presentació de la guia s’ha projectat un audiovisual en el qual han participat 25 persones amb i sense diversitat funcional de diverses associacions de COCEMFE CV en les localitats de l’Albufera, Almenara, Ibi i Onil, incloent-hi les millores d’accessibilitat realitzades com una barca accessible en l’Albufera i l’edifici del Museu de l’Artista Faller.

Últimas noticias

Contenido relacionado