18:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat Valenciana registra 41.000 accidents laborals en 2016

La Comunitat Valenciana va patir el passat any un total de 41.898 accidents durant la jornada laboral que van afectar a 1,4 milions de treballadors. Són dades fetes públics hui per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), que ha analitzat els accidents laborals de gener a desembre del passat any.

Pel que fa a l’any 2015 s’han produït 2.406 accidents més, la qual cosa implica un increment d’un 6,09%. Quant a la gravetat dels mateixos, en 2016 es van produir 42 accidents mortals (11 menys que en 2015). No obstant açò, s’ha incrementat el nombre d’accidents greus (298) i lleus (41.558).

Segons les dades del Invassat prop de la meitat dels accidents mortals (20) es van produir per tipologies cardiovasculars, catorze morts ho van anar per causes traumàtiques i 8 per accidents associats al tràfic.

La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha reiterat que el Consell seguirà aplicant la “tolerància zero davant els accidents laborals”. “No podem permetre que se seguisquen produint accidents que poden ser evitats amb una correcta planificació i avaluació dels riscos laborals”, ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que durant enguany s’intensificaran les visites a les empreses que més accidents han patit “per a avaluar i poder corregir els protocols i evitar els accidents que es puga”. “Es tracta – ha continuat – de visites que no tenen una intenció merament inspectora, sinó de prevenció, suport i assessorament”.

Així mateix, ha avançat que la Generalitat va a dur a terme una campanya de comunicació sobre la “cultura preventiva”, ja que és necessari que “tota la societat prenga consciència i assumisca la importància de la prevenció”. La campanya es va aprovar en el Consell General del Invassat i ha comptat amb la participació dels agents socials.

Últimas noticias

Contenido relacionado